Άνθρωποι με βουβές σκέψεις. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatealostpeople.png

 

Δρόμοι γεμάτοι από ανθρώπους. Άνθρωποι γεμάτοι από σκέψεις. Σκέψεις γεμάτες από συναισθήματα.

Δρόμοι μεγάλοι, δρόμοι μικροί. Δρόμοι με αυτοκίνητα, μηχανές, τρόλεϊ, λεωφορεία και πεζούς που ασφυκτιούν τις κρίσιμες ώρες της ημέρας. Πεζοδρόμια στενά ή πλατιά, με άνεση ή με υπομονή. Πληθαίνει ο κόσμος σταδιακά και σε αυτά. Πολύχρωμα μαγαζιά, ζωγραφισμένοι τοίχοι, τοίχοι που άλλοτε θαυμάζεις ή άλλοτε σου είναι αδιάφοροι. Ένα μέσο επικοινωνίας για όλους εμάς που συναντιόμαστε τυχαία στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της κάθε πόλης, γνωριζόμαστε ή μη.

Άνθρωποι ίδιοι αλλά ξεχωριστοί, άνθρωποι που μοιάζουν αλλά διαφέρουν, άνθρωποι πολλοί. Άνθρωποι κοιτάζονται στα μάτια, ανταλλάσσουν χαμόγελα και ευχαριστώ. Οι πράξεις ανθρωπιάς και ευγένειας μερικών ανθρώπων μπορούν να σου χαρίσουν ένα πλατύ χαμόγελο. Το άνοιγμα της πόρτας, η παραχώρηση μιας θέσης, η βοήθεια και η ευδιαθεσία, σου ζωγραφίζουν τη μουντή μέρα σου. Άνθρωποι που περπατάνε μαζί, σε ίδια ή αντίθετη κατεύθυνση, κρατώντας τα χέρια τους, ενώνοντας τους μια αγκαλιά, όντας γνωστοί ή άγνωστοι. Χιλιάδες άνθρωποι που κοιτάς, που ξεχνάς, που θυμάσαι.

Σκέψεις πολλές. Ευχάριστες ή δυσάρεστες. Σκέψεις ικανές να είναι αναμνήσεις. Σκέψεις που δεν ορίζουν, δεν γνωρίζουν την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστούν και απλά κάνουν την θεαματική τους είσοδο στο μυαλό σου, χωρίς να πάρουν την άδεια. Μια πρόκληση, έτσι θα τις χαρακτήριζα. Εμφανίζονται και σε «πυροβολούν». Άλλοτε ακατάλληλες, ψυχοφθόρες προκαλώντας αναστάτωση και άγχος και άλλοτε χαρούμενες, αρμονικές αφήνοντας ένα αίσθημα ευθυμίας και αγαλλίασης. Οι σκέψεις πάντα θα είναι εκεί να σου θυμίζουν τους φόβους και τις χαρούμενες στιγμές σου.

Συναισθήματα ξεκάθαρα και ανάμεικτα. Χαρά, αγάπη, ευτυχία, στεναχώρια, λύπη, απογοήτευση. Έχεις νιώσει το κοκτέιλ τους ή κάποιον συνδυασμό τους; Απογοήτευση από αγάπη, κλάμα από χαρά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Δεν μπορεί να ορίσει τι νιώθει ούτε ο ίδιος, απλά εκτελεί εντολές. Βέβαια το συναίσθημα έχει εξαρτήσεις, δεν εμφανίζεται στα ξαφνικά, δίχως λόγο και αιτία. Το προκαλούν οι συγκυρίες, κάτι που άκουσες, κάτι που είδες ή οι σκέψεις σου.

Άρα είμαστε άνθρωποι σε πολυσύχναστους δρόμους με αθόρυβες σκέψεις και πλήθη συναισθημάτων!

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Λυδία!

lydiapapavasileiou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s