Μεγάλωνα, για να σου μοιάσω αδερφέ. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateasiblings.png

 

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, βιαζόμουν να μεγαλώσω. Πάντοτε φορούσα τα ρούχα και τα παπούτσια της μαμάς μου προσπαθώντας μέσα στα δυο μικρά μου μάτια να μοιάσω μεγαλύτερη.

Αργότερα τα  πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Άρχισα να θέτω στόχους και όνειρα, κάποια μεγάλα, κάποια μικρά, όνειρα που στην πορεία άλλαζαν με το πέρασμα των χρόνων. Κάποια τα κατάφερα, κάποια όχι, μα ποτέ μου δεν το έβαλα κάτω. Βλέπεις η υπερηφάνεια μου ήταν πάντοτε μεγαλύτερη από το μικρό μου ύψος. Από μικρή ζητούσα την αναγνώριση και την επιβεβαίωση από όλους, μα πάνω από όλα, από εσένα.

Σαν παιδί και εγώ, είχα πρότυπα. Κάθε τι που έκανες φρόντιζα να το κάνω, προσπαθώντας να πείσω εσένα πρώτα και μετά το ίδιο μου το μυαλουδάκι, ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να με κάνεις παρέα. Θαύμαζα βλέπεις πάντα το δυναμισμό και την ανεξαρτησία σου. Θυμάμαι τη μαμά να λέει αμέτρητες φορές, το όνομα σου και μετά όλα μου τα λάθη στη σειρά. Ήσουν πάντα το καλό παιδί και εγώ το αντίθετο. Ζήλευα βλέπεις που είχες την αναγνώριση όλων. Και εγώ δεν είχα κάτι άλλο παρά μόνο να αρχίσω να σε αντιγράφω με μεγάλη επιτυχία.

Στα χρόνια που πέρασαν με ανέχτηκες με την τρέλα της ηλικίας μου σε όλο της το μεγαλείο, δέχτηκες κάθε λάθος μου σαν να ήταν και δικό σου και με γέμιζες με τύψεις κάθε φορά που έβγαινα εκτός εαυτού. Δεν με άφησες ποτέ μόνη στα δύσκολα, και με διόρθωνες από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Να΄μαι και εγώ, μερικά χρόνια μετά. Ανεξάρτητη πλέον, με την ζωή που επέλεξα μόνη μου να έχω, με τα πόδια μου να πατάνε σταθερά στη γη, και τα μάτια μου να βλέπουν μόνο μπροστά.

Βλέπεις, όλα όσα είμαι σήμερα, οφείλονται σε σένα. Αν δεν είχα εσένα οδηγό, δεν θα έφτανα ως εδώ, ίσως να μην κατάφερνα ούτε τα μισά, και ίσως να μην πλησίαζα ούτε στο ελάχιστο τα όνειρα μου. Μα δες, πάντα όσα έκανα ήταν για να σου μοιάσω, ήθελα απλά να με αγαπάς και να είσαι περήφανος για μένα. Όσες φορές κι αν σε πλήγωσα, κι αν ξεπέρασα τα όρια, το ίδιο πονούσα και εγώ. Φοβόμουν πάντα βλέπεις μην πέσω στα μάτια σου, να μην νιώσω στιγμή πως σε απογοητεύω, και το έπαιζα αντράκι για να μην φανεί πως κάθε φορά που αντιμετώπιζες τον χαρακτήρα μου φοβόμουν πως δεν θα με δεχτείς όπως πραγματικά είμαι. Σαφώς και η αποτυχία μου ήταν επαναλαμβανόμενη.

Κι αν τα χρόνια πέρασαν, και αν μεγάλωσα, κι αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά, και αλλάξουν κι άλλο η ζωές μας, κι αν ακόμη χαθούμε, να ξέρεις πως η αγάπη μου για σένα θα είναι πάντοτε η ίδια. Κι αν μου λείπει η καθημερινότητα μας και αν οι ζωές μας είναι σε άλλη φάση. Πάντοτε θα γυρίζω σε σένα, όσο μακριά κι αν φτάνω, γιατί έτσι μου έμαθες, γιατί μόνο έτσι ξέρω, να γυρίζω πάντα σπίτι, στους ανθρώπους μου, γιατί κι όλο τον πλανήτη να ταξιδέψω, δεν θα χωρέσω πουθενά όπως στην δική σου αγκαλιά.

 

Σήλια

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Σήλια!

siliasalaga

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s