Οι φίλοι μένουν. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateabelieveroflove.png

 

Υπάρχουν πολλών ειδών φίλοι που θα περάσουν από τη ζωή σου. Άλλοι θα μείνουν, άλλοι θα φύγουν, με ωραίο με άσχημο ή με αδιάφορο τρόπο. Φίλοι λόγω συνθηκών, κοινών ενδιαφερόντων, κοινής ιδεολογίας ή ιδιοσυγκρασίας. Φίλοι με καλή επιρροή επάνω σου, φίλοι με κακή επιρροή. Θα σε αγαπούν ή όχι. Πότε όμως είσαι σίγουρος για οποιονδήποτε πως πρέπει να μείνει ή να φύγει από την ζωή σου; Συνήθως αυτό παίρνει χρόνο για να το καταλάβεις. Όταν όμως το καταλάβεις, το νιώθεις πως είναι το σωστό.

Οι φίλοι λένε είναι η οικογένεια που διαλέγεις, και για εμένα αληθεύει χωρίς αμφιβολία. Γιατί όταν είμαι με εκείνους τους ανθρώπους αισθάνομαι τη θαλπωρή μιας οικογένειας, πως είμαι ασφαλής μαζί τους και αφήνω τον εαυτό μου να δείξει τα πραγματικά του χρώματα, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Αλλά και εγώ για εκείνους αισθάνομαι την ίδια δεκτικότητα και κατανόηση προς οποιαδήποτε πτυχή του χαρακτήρα τους. Τους αγαπώ και τους αγκαλιάζω με την προστασία και την ειλικρίνεια που τους χρωστάω εφόσον τους εχω ονομάσει ‘φίλους’.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν είναι αμοιβαίο; Τι συνέβη σε μια ανθρώπινη σχέση που έχει υποστεί φθορά; Διορθώνεται; Σε άλλες περιπτώσεις ναι, σε άλλες όχι. Όταν πάψεις να αισθάνεσαι ασφάλεια, και στοργή, όταν μπαίνεις άθελά σου σε θέση άμυνας η σχέση αυτή έχει φτάσει στην υπέρτατη παρακμή της και δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά πηγή τοξικότητας και μίσους και για τις δύο πλευρές.

Λένε πως η εκδίκηση κατατρώει σαν σαράκι την ψυχή του εκδικητή, γι’ αυτό και δεν χωράει σε διενέξεις ‘φίλων’. Βλέπεις αν σε αγαπάει, δεν θα σε βάλει καν στην διαδικασία να καλλιεργήσεις αρνητικά συναισθήματα στην ψυχή σου. Όχι γιατί νοιάζεται για τον ίδιο, αλλά διότι δεν θέλει να σου κάνει κακό, δεν θέλει να σε ρίξει στο λάκκο με την κακία και τον φθόνο ξέροντας ότι θα σε γεμίσει με δαίμονες που θα αλλάξουν μια για πάντα την σχέση σου με τους άλλους.

Μια προδοσία λοιπόν δεν αποτελεί αυτή καθ’αυτή την καταστροφή, αποτελεί μια αφετηρία καχυποψίας, μοναχικότητας και απομάκρυνσης, γεννά ένα τέρας στην ψυχή του παθόντος που από εκεί και ύστερα  άθελα του το τρέφει και το μεγαλώνει με την κακία και τον αρνητισμό που κάποιος άλλος του προκάλεσε, αναλώνοντας τον με γοργούς ρυθμούς.

 

Νικολέττα

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νικολέττα!

white-background

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s