Απ’ τα 19 στα 20. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-growingup-bynasia.png

 

Απ’ τα 19 στα 20. Μικρός δρόμος, μηδαμινός μοιάζει αριθμητικά. Τι μπορεί να συνέβη σε ένα χρόνο, τι μπορεί να άλλαξε σε 365 ημέρες; Πόσα μπορεί να μεταβάλλονται στο χρόνο, πόση αλλαγή μπορεί να προκαλέσει ο πόνος; Και πόσες ακόμη αλλαγές μπορεί να επιφέρει η απόλυτη ευτυχία.

Απ’ τα 19 στα 20, με ένα βήμα παραπάνω, με ένα όνειρο να εξελίσσεται, να αρχίζει και να ανθίζει, να ανοίγει τα φτερά του όσο εγώ πετώ ψηλά για εκείνο. Να κατακτήσω στόχους και αποθέματα για να το φροντίσω. Ένας χρόνος γεμάτο προσθέσεις κι αφαιρέσεις, εναλλαγές και αναγεννήσεις. Συναισθημάτων, ανθρώπων, στιγμών και ιδεών.

Χρόνια πριν, παραμάζωμα τα πήρα, τα κουβάλησα για μήνες στις πλάτες μου, πληγές και χαμόγελα, καλούς και κακούς, φρόντισα να τους έχω όλους παρέα, να μου θυμίζουν τι έκανα σωστό και τι λάθος. Αποφάσισα λοιπόν, με αυτή τη μικρή πρόσθεση στο νούμερο των χρόνων που ζω, με μια μικρή, τόση δα αλλαγή στο μπροστινό νουμεράκι, να πετάξω στην άκρη όσα μου βάραιναν για καιρό την πλάτη. Να αφήσω πίσω μου τους πίσω, να δω μπροστά για όσα έρχονται και ακολουθούν.

Απ’ τα 19 στα 20, αλλαγή και στα δυο νούμερα πια, όχι μονάχα στο ένα. Χρειάζεται, σχεδόν απαιτεί από μόνο του μια ριζική αλλαγή. Να βάλεις κάτω τα πράγματα, να τα ζυγίσεις κι αναλόγως το που πέφτει η ζυγαριά, να μη γείρεις, να πας αντίθετα, να την τουμπάρεις. Ρίξε το βάρος σε εσένα κι όχι σε αυτούς. Ξεκινώ απ’ το μηδέν, αναγεννιέμαι στη θύμηση εκείνης της πρώτης ημέρας που αντίκρισα το φως του ήλιου.

Απ’ τα 19 στα 20, ένα βήμα πίσω κάθε χρόνο να αποζητώ απ’ τον χρόνο να μου αποδείξει τα λάθη μου, επαναλαμβάνοντας τα όλα ξανά και ξανά. Απ’ τα 0 στα 20, η αλλαγή τραγική, μεγαλειώδης. Κι αν κάνω ένα βήμα πίσω, δέκα θα κάνω μπροστά, για να με σώσω. Απ’ τα 19 στα 20, νιώθοντας 10 στο μυαλό μα 50 στην καρδιά.

 

Νάσια

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s