Μουτζούρες ακαθόριστες οι σκέψεις μου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-freemind-bylydia.png

 

Ένας λευκός καμβάς οι σκέψεις μου. Ένας καμβάς που χρωματίζω. Επηρεάζομαι από τον κόσμο γύρω μου, από τα συναισθήματα μου, την καθημερινότητα μου και τις καταστάσεις που βιώνω.

Κάθε συναίσθημα και ένα χρώμα. Κάθε συναίσθημα και ο δικός του τρόπος αποτύπωσης στον λευκό καμβά μου. Ένας καμβάς που καταλήγει με πολλά χρώματα, ακανόνιστα σχήματα και γραμμές που συμπίπτουν η μια πάνω στην άλλη σαν να έχουν χαθεί ή σαν να συγκρούονται.

Προσπαθώ να εκφράσω ενθουσιασμό και άγχος. Ένα φωτεινό χρώμα αρμονικά πάνω στον καμβά μου, χωρίς να σχηματίζει κάτι συγκεκριμένο απλά να πηγάζει μια ηρεμία και ένα σκοτεινό χρώμα που απεικονίζεται χωρίς συνοχή απλά υπάρχει και κάνει αισθητή την παρουσία του. Μπαίνει εμπόδιο στην ζωντάνια του ενθουσιασμού και την «μαυρίζει», χάνεται η λάμψη, σαν τα μαύρα σύννεφα που καλύπτουν τον φωτεινό ήλιο.

Πώς γίνεται ένα ανεπιθύμητο αίσθημα να είναι πιο ισχυρό από αυτό που αναζητάς, ένα αίσθημα αγαλλίασης. Γιατί η θλίψη κρατάει περισσότερο από την χαρά; Γιατί η θλίψη γίνεται κατάθλιψη, μετατρέπεται σε αρρώστια ενώ δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για την χαρά, να προκαλεί μόνιμα χαμόγελα; Γιατί να αρρωσταίνει ο κόσμος επειδή έχει άγχος και γιατί να μην θεραπεύεται από την αγάπη; Γιατί λένε ότι τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία και οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι οι πλούσιοι;

Δεν καταλαβαίνω. Ίσως βλέπω από άλλη οπτική γωνία την ζωή. Ίσως ο τρόπος που προσεγγίζω την καθημερινότητα είναι λάθος. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που αντικατοπτρίζουν την ευτυχία με το μαύρο χρώμα. Κάποιος αγχώνεται με το παραμικρό και άλλος ζει ξένοιαστα σαν τα μικρά παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους και τους νοιάζει μόνο τι θα φάνε και πότε θα παίξουν. Αντιλαμβάνομαι ότι όσο μεγαλώνω, φοβάμαι, ένα μαύρο χρώμα στον καμβά μου και η αγάπη και η θετική επίδραση των ανθρώπων που με περικυκλώνουν συμπληρώνουν με κόκκινα, κίτρινα και ροζ χρώματα τον μονότονο μαύρο καμβά μου. Εν τέλει, έχω έναν όμορφο καμβά προσπαθώντας να εξισορροπήσω συναισθήματα.

Ο δικός σου καμβάς το μορφή έχει;

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Λυδία!

lydiapapavasileiou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s