Οι φίλοι δε μετρούνται στα δάχτυλα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

haveatea-friendsarefeelings-bynasia.png

Οι φίλοι δε μετρούνται στα δάχτυλα, μα στη ψυχή. Έχω πετύχει τον εαυτό μου, που και που, ανά τακτά διαστήματα στο παρελθόν να ξεχειλίζω από φίλους και φίλες, να αδυνατώ να τους μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πολύ γρήγορα όμως, σχεδόν απρόσμενα, συνειδητοποίησα πως ό, τι είχα ήταν ποσότητα κι όχι ποιότητα.

Έμαθα λοιπόν και το ‘κανα σύνθημα στο κεφάλι μου, μήπως και το ξεχάσω κάποτε, πως οι φίλοι που αξίζουν δε μετρούνται στα δάχτυλα. Η ποσότητα τους, το πλήθος τους, το μεγαλείο της σχέσης που αναπτύσσετε βρίσκεται στην καρδιά σου. Καθορίζεται από το σκίρτημα που σου προκαλούν οι συναντήσεις σας, από το τεράστιο χαμόγελο που σου προξενούν οι στιγμές σας. Οι φίλοι δε μετρούνται σε αριθμό, μα σε συναίσθημα.

Χρόνια τώρα έπαψα να τους μετρώ, έσκισα τη λίστα μου με όλους εκείνους που έφευγαν και ξανά ερχόντουσαν. Μουτζούρες αδιάκοπες, τεράστια Χ και δάκρυα χυμένα μουτζούρωναν κάθε μελάνι που άφηνα στο χαρτί. Έμαθα πια, να μετρώ τους φίλους μου, κλείνοντας τα μάτια κι αναπολώντας όλες εκείνες τις στιγμές που ένιωσα ευγνώμων δίπλα τους.

Έγραψα στο τοίχο πάνω απ’ το κεφάλι μου, με ανεξίτηλο θαρρείς μελάνι, πως οι πραγματικοί φίλοι δεν αθροίζονται, δε σε νοιάζει ο αριθμός τους. Άπαξ και σταματήσεις πια να τους μετράς, θα πάψουν από μόνοι τους να αυξομειώνονται. Είναι η μαγεία του να αφήνεις τον χρόνο να επιλέγει, τις συγκυρίες, τις στιγμές, να μην κοπιάζεις για όλα αυτά που δεν πρόκειται να σου συμβούν, μονάχα να τα περιμένεις.

Νάσια

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s