Φοιτητικές εστίες. #reali-T @haveatea.gr

logotelikoaspro

haveatea-realiT-bynikoletta.png

 

Πέρα από κομματικές συγκεντρώσεις ή συνελεύσεις εστιακών ομάδων, η κατρακύλα της στέγασης των Ελλήνων φοιτητών είναι ένα θέμα που πρέπει πια να τεθεί δημοσίως και να ευαισθητοποιήσει αλλά και να αφυπνίσει γονείς αλλά και την κοινωνία ως σύνολο.

Πέρα από τα προβλήματα εισαγωγής των φοιτητών και την μη αξιοκρατική τους επιλογή, τα αληθινά προβλήματα ξεκινούν εφόσον εισαχθούν σε αυτές. Οι κλίκες, οι παρανομίες και η κομματικοποίηση στην ακμή τους. Πενιχρή ασφάλεια από υποτιθέμενους φύλακες και η κατάσταση υγιεινής σε κοινόχρηστους χώρους επικίνδυνη.

Εκεί όπου στεγάζονται νέοι με σκοπό την κατάρτισή τους, κυριαρχούν η διαφθορά, η αναξιοκρατία και η ώθηση των νέων προς ένα μονοπάτι ζωής που σίγουρα οι γονείς τους δεν τους έστειλαν με σκοπό να το ακολουθήσουν.

Ποιος όμως τα επιτρέπει όλα αυτά; Ποιος γνωρίζει για αυτά και αδρανεί; Φυσικά η σκάλα φτάνει πολύ υψηλά εκεί που η ελληνική κοινωνία δεν τολμά να σηκώσει το κεφάλι της να δει. Και οι νέοι εγκλωβισμένοι σε μια νέα πραγματικότητα, που για να επιβιώσουν θα πρέπει να προσαρμοστούν. Τα ζητήματα αυτά χρήζουν επίλυσης καθώς κουβαλούν μαζί τους πληθώρα άλλων προβλημάτων όχι μόνο στους φοιτητές αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η απάντηση αυτή τη φορά δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από πολιτική βούληση. Τα χρήματα δεν αποδίδουν πουθενά αλλού καλύτερα από την παιδεία μιας χώρας.

Διανύουμε την περίοδο με την μεγαλύτερη μετανάστευση ειδικευμένων νέων και αυτό είναι κάτι που ίσως θα έπρεπε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κοινωνία πως χάνει το μέλλον της και πως μάλλον δεν επαρκεί για να στεγάσει τα όνειρα της νεολαίας.

Μεγάλο κομμάτι λοιπόν της απογοήτευσης τους αποτελεί η ακαδημαϊκή εμπειρία που έχουν στη χώρα μας. Ας μην σωπαίνουμε λοιπόν πια, ας μην εθελοτυφλούμε και ας κοιτάξουμε κατάματα την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι φοιτητές μας στις ελληνικές δημόσιες φοιτητικές εστίες. Κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο να δραστηριοποιηθούμε.

 

Νικολέττα

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νικολέττα!

white-background

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s