Ιούνιος : ο μήνας της υπερηφάνειας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-colorfulworld-bynasian.png

 

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της υπερηφάνειας. Όχι μόνο για αυτούς που στα δικά σου μάτια διαφέρουν, αφού έχεις πιστέψει πως εσύ είσαι ο φυσιολογικός. Είναι ο μήνας της υπερηφάνειας για άλλους. Και θα έπρεπε να είναι κάθε μήνας του χρόνου. Και ξέρεις γιατί πρέπει να είσαι υπερήφανος κάθε μέρα; Γιατί όταν νιώθεις έτσι, δε σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, δεν σε ενδιαφέρει πως θα φανείς στον έξω κόσμο, δεν δίνεις δεκάρα για το τι είναι οι άλλοι.

Έτσι νομίζω πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας καθημερινά. Είμαστε άνθρωποι και είναι ηλιθιότητα να βάζεις ταμπέλες στους άλλους, ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό. Εγώ η ίδια τα τελευταία χρόνια στριμώχνω την προσωπικότητά μου μέσα σε κουτιά. Δηλώνω συνεχώς πως είμαι και από κάτι. Και τελικά ξέρεις τι καταλαβαίνω;  Πως απλά δεν χρειάζεται να είμαι κάτι. Είμαστε άνθρωποι που να πάρει και όλες αυτές οι ταμπέλες είναι για τα αντικείμενα. Σταματά τουλάχιστον για αυτόν τον μήνα να συμπεριφέρεσαι σε εσένα και στους άλλους σαν να είναι/είσαι ένα. Είμαστε ό,τι θέλουμε και δεν πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις σε κανέναν. Δεν θα έπρεπε κάνεις να ενδιαφέρεται.

Ερωτεύσου όποιον θέλεις, με τους δικούς σου περιορισμούς. Παθιάσου με πράγματα, ιδέες, όνειρα, σκέψεις και μην σε νοιάζει τι θα πουν. Μην τους βοηθάς να καταστρέψουν κάτι τόσο όμορφο όπως η ζωή. Είναι μια και δεν διαρκεί τόσο όσο θα θέλαμε. Σταμάτησε για αυτόν τον μήνα να προσπαθείς να υπηρετείς το φυσιολογικό των άλλων. Κάνε ό,τι θέλεις μέχρι εκεί που δεν απειλείς την ελευθερία κανενός. Αγαπάτε αλλήλους χωρίς κανένα όριο. Σεβάσου τον διπλανό σου όσο παράξενος, αλλόκοτος και «μη φυσιολογικός» και αν σου φαίνεται. Ας ζει ο καθένας την ζωή του, ας μην ασχολούμαστε τόσο πολύ με την ζωή των άλλων, δεν χρειάζεται.

Μερικές φορές είναι αναγκαίο να πιστεύουμε στην ουτοπία. Γιατί εάν την πιστέψουμε και την κυνηγήσουμε, μια μέρα θα γίνει πραγματικότητα. Έτσι και εγώ ονειρεύομαι πως μια μέρα θα ασχολούμαστε μονάχα με την δική μας προσωπική ζωή, θα συμβιβαζόμαστε, τουλάχιστον, με τον διπλανό μας και θα βάζουμε ταμπέλες μονάχα στα αντικείμενα.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

white-background

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s