Πετώ με τα δικά μου φτερά πια. @haveatea.gr

 

logotelikoaspro

 

haveatea-i'llfly-bynasia.png

 

Έμαθα να πετώ πια, μπαμπά. Μα..θυμάσαι; Πόσες φορές πια βγήκα απ’ την πορεία που μου έγνεφες να ακολουθήσω, πόσες λύγιζα και πόσες αναποδογύριζα μαζί με το ποδήλατο μου. Πόσες βοηθητικές μου πρόσθεσες και πόση ισορροπία πια -δεν- είχα. Πόσες φορές μου άπλωσες το χέρι ξανά και ξανά, για να σηκωθώ, να μη το βάλω κάτω, να καβαλήσω το ποδήλατο και να τρέξω μακριά.

Για χρόνια ολάκερα, με έκρυβες στην αγκαλιά σου, θυμάμαι, πολλές φορές κοιτούσα πόσο μικρά έμοιαζαν τα δικά μου τα χεράκια μπροστά στις πελώριες παλάμες σου. Σίγουρα, φανταζόμουν, μου ‘μοιαζαν με φτερά, γι’ αυτό και πάντοτε δικαιολογούσα το βλέμμα του αετού που κουβαλούσες που και που στη ματιά σου. Πάλευα να σου μοιάσω, να μεγαλώσω, να σταθώ στα δυο μου πόδια, στις δυο ρόδες εκείνου του μικρού ποδήλατου και να προχωρήσω δίχως βοήθεια πια.

Να πετάξω, να χαθώ, με προορισμό τα όνειρα μου. Να ανοίξω τα δυο μου χέρια όσο μικρά κι αν μοιάζουν ακόμη μπροστά στο μεγαλείο των δικών σου και να χαθώ, να φύγω. Όχι να το σκάσω, μήτε να ξενιτευτώ. Μα για μια βόλτα μονάχα να βγω, να πω πως το ‘κανα κι αυτό και μπόρεσα, και άντεξα να ξεκινήσω και να τελειώσω την πορεία που ολομόναχη μου χάραξα.

Και σου ‘μοιασα, θαρρώ, πέταξα αγέρωχα, ψηλά, δίχως ίχνος φόβου. Τόλμησα, μίλησα, σήκωσα ανάστημα, κεφάλι εκεί που πάλεψαν να μου το κατεβάζουν ως το πάτωμα. Άνοιξα τα φτερά μου, σκέπασα λύπες και αποθαρρύνσεις και το ‘βαλα για άλλα μέρη, για άλλα τοπία, πιο φωτεινά, πιο ελπιδοφόρα, πιο ψηλά, να….για να τα φτάνω με δυσκολία και να ‘χω πάντα ένα στόχο να κατακτώ.

 

Νάσια

 

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s