Όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν, δε θα ‘ναι όμοια με τα δικά μας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-lonelysummer-byathina.png

 

Έφτασε ένα νέο καλοκαίρι. Ο ενθουσιασμός είναι γραμμένος σε όλα τα πρόσωπα που αντικρίζω, πράγματι. Καινούριες εμπειρίες, νέες γνωριμίες, αξέχαστες στο χρόνο στιγμές. Ενθουσιάζομαι κι εγώ, χαίρομαι, δε θα στο κρύψω.

Ήρθε ένα καλοκαίρι που μου υπόσχεται καλύτερα. Ένα καλοκαίρι που αναμένεται τόσα καινούρια να ζήσω, μα με πηγαίνει στα παλιά χωρίς να με ρωτά αν θέλω να τα βιώσω ξανά. Με γυρίζει στα βράδια του καλοκαιριού που μ’ είχες αγκαλιά, δίπλα στη φωτιά, με μια παραλία αντίκρυ να χτυπάει με δύναμη τα πόδια μας. Τα κύματα ήταν βίαια, μα πλάι σου διασκέδαζα ν’ ακούω το θόρυβο τους και να κοιμάμαι όσο παίζει η μελωδία που μόνο η θάλασσα μπορεί να μας χαρίσει. Ωραίες εμπειρίες, μα κι επώδυνες.

Θα χαρώ που τώρα όλα ξεκινούν απ’την αρχή, που ένα νέο καλοκαίρι με φωνάζει να περάσω κάθε του μέρα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, ελκυστικό και φιλόδοξο. Απ’την άλλη, θα νοσταλγήσω κάθε στιγμή που δεν κατόρθωσα να ζήσω, κι ούτε θα τα καταφέρω. Κι ας ελπίζω, γιατί πράγματι ελπίζω, αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Στην άκρη του μυαλού μου ξέρω, όμως, πως στην προκειμένη περίπτωση καμία ελπίδα δε θα μας πάει μπροστά.

Κι ας προσπαθήσαμε κι οι δυο, να ελπίσουμε παρέα. Όσο υπάρχει εγωισμός, κι όχι ο χρόνος σβήνει βιώματα, η ελπίδα δε θα μας βοηθήσει. Θα μιλήσω για μένα, αφού μόνο για το δικό μου εαυτό μπορώ να γνωρίζω. Ένα χρόνο μετά, δε σβήστηκε τίποτα. Όλα παραμένουν ίδια, βαρετά, μονότονα. Οι υποσχέσεις που ισχυριζόσουν πως θα τηρήσουν, ακόμη κι αν τώρα είν’ αργά, παραμένουν λόγια του αέρα. Επιβεβαιώνονται, πλέον, τα λεγόμενα των άλλων πως δε θα πάρουν ποτέ μορφή όσα σχέδια κάναμε παρέα.

Ήρθε κι άλλο καλοκαίρι. Θα ‘ρθουν πολλά ακόμη και θα μας βρίσκουν χώρια. Θαρρείς πως έχω ξεχάσει; Κάθε γλυκιά ανάμνηση κάνει συνεχώς βόλτες στο άδειο μου μυαλό. Να θυμάσαι, πως όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν, δε θα ‘ναι όμοια με τα δικά μας. Ζησ’ τα με ξεγνοιασιά, αμέριμνα, όπως πάντα έκανες. Δε θα σ’ αρέσουν. Δε θα ‘ναι ποτέ σαν τα δικά μας.

 

Αθηνά

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για την Αθηνά!

athinakapsali

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s