Όλοι αναζητούμε ένα κίνητρο. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-motivation-bysidelik_2.png

 

Είναι πρωί, είσαι στη δουλειά και σε κρατά ξύπνιο ένα και μόνο πράγμα: Τι θα κάνεις μετά; Οι ώρες όμως περνάνε κι εσύ κουράζεσαι, ξενερώνεις. Καταλήγεις να το ξανασκέφτεσαι όσο το λεωφορείο πλησιάζει τη στάση που κατεβαίνεις. Ξεκλειδώνεις την πόρτα, κάθεσαι στην πολυθρόνα και νιώθεις τα πόδια σου κομμένα. Ακόμη ένα από εκείνα τα εκνευριστικά άδεια απογεύματα ξεκινά.

Όσο κι αν θεωρητικά οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί ως προς τα ωράρια και τη σωματική κούραση, μικρή βελτίωση παρουσιάζει η ψυχολογική πλευρά του προβλήματος. Η πίεση για καλύτερη απόδοση σε ένα περιβάλλον απόλυτου ανταγωνισμού, η αίσθηση αδικίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η αγωνία για την επιβίωση ή ακόμη και η πλήξη ρουφούν με μανία την ενέργεια του μέσου ανθρώπου. Φτάνοντας κατάκοπος ψυχολογικά από τα παραπάνω, είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς στον καναπέ. Στην τηλεόραση και την αποχαύνωση. Χρειάζεται σθένος, μα περισσότερο κάτι άλλο. Κίνητρο.

Μπορείς να αντισταθείς. Αλήθεια. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει στα δύσκολα πως έχει τεράστια αποθέματα ψυχικής και σωματικής αντοχής. Στον έρωτα, στη γέννα, στην ασθένεια, στον πόλεμο. Στη δουλειά ακόμη. Τι κοινό έχουν τα παραπάνω; Το βαθύ κίνητρο για επιβίωση και εξέλιξη. Όσον αφορά το τελευταίο παράδειγμα που είναι και το πιο σημαντικό εδώ, όντας η πηγή της μετέπειτα ανικανότητας για δράση, απλά παραμέρισε το. Ξεκαθάρισε μέσα σου πως η εργασία είναι απλά και μόνο το μέσο για να εξασφαλίσεις τους πόρους και την άνεση για να κυνηγήσεις το όνειρό σου. Εστίασε σε αυτό και εντόπισε του βαθύτερους λόγους που το έχεις επιλέξεις.

Θα δεις τότε πως αυτό που σε γεμίζει δεν είναι το περιεχόμενο του, μα η δυνατότητα που σου παρέχει να προχωρήσεις μπροστά. Να εξελιχθείς αλλάζοντας την ζωή σου. Όπως ακριβώς κάνεις και με τη δουλειά σου δηλαδή. Εκεί αποδίδεις γιατί είναι το μέσο για να επιβιώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση της εξέλιξης. Είδες που τελικά το κίνητρο και όχι το περιεχόμενο είναι που μετράει;

Τη σκοτούρα του θολού σου μυαλού μπορείς να την φωτίσεις απλούστερα απ’ όσο νομίζεις. Βρες τις πραγματικές αιτίες που προσπαθείς για το κάθε τι και πάλεψε για αυτές. Πείσμωσε και «δώσε γκάζι». Θέλεις και σου αξίζει μια καλύτερη ζωή. Κι αν όχι, σίγουρα στάσιμος δεν έμεινε ποτέ κανείς. Πάρε τουλάχιστον την πορεία στα χέρια σου.

 

Νίκος

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τον Νίκο!

sidelik_2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s