Καταδικασμένοι να υπακούμε στους κανόνες ενός παθήματος. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-dieforlove-bynasia.png

 

Καταδικασμένοι άνθρωποι για ανθρώπους. Καταδικασμένη να ανακυκλώνω ξανά και ξανά ανθρώπους, πάλι απ’ την αρχή, απ’ το μηδέν, από το τίποτα. Ο ένας πίσω απ’ τον άλλο, σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα, σα να μην πέρασε κανείς πιο πριν, σα να παρέμεινε άτρωτη η καρδιά μου παρ’ όλα τα χτυπήματα.

Καταδικασμένη να ζω με τα λάθη μου, να υπακούω σε αυτά και σε όλους εκείνους τους κανόνες που ένα πάθημα μου επέβαλλε να ακολουθώ. Γιατί έτσι πάει, και το ξέρεις, άπαξ και πληγωθείς πριν, άθελα σου θα πληγώσεις μετά. Ή το αντίστροφο. Καταραμένη τύχη, μοίρα, πρόθεση και υποσυνείδητο, σε καταδικάζουν αβασάνιστα σε μία λούπα λαθών και επιπολαιοτήτων ξανά και ξανά.

Κι όσο κι αν αγάπησες πριν, η αγάπη για το νέο σου μοιάζει άγνωστη, απρόσιτη. Σα να μην έμαθες ποτέ να αγαπάς, σα να μην κατανόησες ποτέ το νόημα της, τη βαρύτητα που φέρει το όνομα της, τον πόνο που προξενεί το χάδι της. Κι άπαξ και αγαπήσεις βαθιά πριν, η αγάπη για το νέο θα ‘χει στερέψει. Κι αν..λέω αν το νέο σε κάνει τελικά να το αγαπήσεις μ’ όλη την ψυχή σου, κι αν…αν σε πληγώσει ανεπανόρθωτα κι αυτό για άλλη μια φορά, η αγάπη όλο και λιγοστεύει, όλο και στερεύει.

Κι ας μη θες, κι ας το αποφεύγεις, κι ας το διώχνεις από πάνω σου -κολλιτσίδα σου ‘γινε-. Η ταμπέλα του παρελθόντος παραμένει κολλημένη στο μπλουζάκι σου, σου υπενθυμίζει από που προήλθες, πόσο αξίζεις και πόσο δωρίζεσαι. Εκεί, μόνιμη ακόλουθος σου, όσες νέες αρχές κι αν ξεκινήσεις, το παρελθόν, τα απωθημένα και το άχτι της ψυχούλας σου, σου χτυπά την πόρτα ξανά και ξανά.

 

Νάσια

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s