Κατάντια σημαίνει, να σε χτυπούν γιατί «έτσι θέλουν». #reali-T

logotelikoaspro

 

haveatea-antiviolence-bynikoletta.png

 

Στην Αθήνα του 2018, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, το Σάββατο στις 16/06, ένα συμβάν έρχεται να μας θυμίσει σε όσους το ήξεραν, και να αποδείξει περίτρανα σε όσους εθελοτυφλούσαν πως η ελευθερία και τα δικαιώματα μας καταπατούνται καθημερινά με όλους τους τρόπους και μάλιστα με τις ευλογίες των αρμόδιων αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, την εν λόγω ημέρα όπου στο Σύνταγμα διεξάγονταν το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ένας φωτορεπόρτερ βρισκόταν εκεί για να κάνει το έργο του, το χρέος του προς την κοινωνία, να καλύψει την εκδήλωση αυτή με φωτογραφικό υλικό. Η συνέχεια αποτελεί μια τεράστια ντροπή για την ελληνική κοινωνία και κατάπτυστη πραγματικότητα.

Ομάδα εθνικιστών χωρίς κανένα ενδοιασμό και αναιτίως άρχισαν να επιτίθενται στο θύμα λεκτικά και σωματικά με υβριστικά – ρατσιστικά σχόλια και ξυλοκοπώντας τον με τελικό σκοπό να του κλέψουν την κάμερα του, το εργαλείο εργασίας του, το μέσο με το οποίο το θύμα εκφραζόταν και έλεγε τη δική του αλήθεια. Μια αλήθεια που ενόχλησε κάποιους. Οι αστυνομικοί παραδίπλα παρατηρητές, έκαναν και εκείνοι το έργο τους με κάθε επιτυχία, κοιτώντας άπραγοι το συμβάν.

Υπενθυμίζω στην Ελλάδα του 2018… Μια χώρα που έχει εκμεταλλευτεί τη λέξη «δημοκρατία» ως το μεδούλι, όμως στην ουσία της δεν υφίσταται.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας λοιπόν, και μπροστά στα μάτια της έννομης τάξης σε έναν άνθρωπο ο οποίος το μόνο «κακό» που έκανε ήταν απλά να είναι εκεί, στο καθήκον του, αφαιρέθηκε βίαια το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος του, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και το δικαίωμα του στη σωματική ακεραιότητα. Δεν παρέλειψαν φυσικά να στερήσουν από τον ίδιο, αλλά και από το κοινό, το φωτογραφικό υλικό που είχε συλλέξει, ένα -έγκλημα- κατά της ελευθεροτυπίας και της αλήθειας. Έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε ποτέ, ανάμεσα σε τόσα άλλα άτυπα, «ελεύθερα» εγκλήματα που κυκλοφορούν όλο θάρρος στην κοινωνία μας.

 

Νικολέττα

 

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νικολέττα!

nikolettadimitriou

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s