Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-mistakes-byvicky.png

 

Είμαστε άνθρωποι και ως άνθρωποι όλοι κάνουμε λάθη. Μέσα στη ζωή μας ποτέ δεν αρκεστήκαμε στο ένα ή στα λίγα λάθη αλλά συνεχώς κάναμε καινούρια. «Δεν πειράζει» μας έλεγαν «κανείς δεν είναι τέλειος» και κάπου εκεί το λάθος σταματούσε να φέρνει βόλτες στο μυαλό μας. Κάποια ήταν μεγάλα σε σημείο να μην χωράνε καμιά συγχώρεση και άλλα ήταν σχεδόν αδιάφορα. Μα κάθε ένα από αυτά ήταν διαφορετικό. Ξεχωριστό λάθος στη ζωή μας, μικρές λεπτομέρειες το καθιστούσαν μοναδικό.

Έχω μια μανία να πιστεύω πως αν δεν νιώσω το κάθε λάθος μου τότε αυτομάτως δεν μπορώ να κατανοήσω καμία από τις δύο πλευρές. Ούτε γιατί είναι λάθος ούτε πως ένιωσε ο άνθρωπος που υπέστη τις λανθασμένες πράξεις μου. Έχω υπάρξει τυχερή γιατί οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου συγχώρεσαν κάθε λάθος μου. Δεν το έκανα εγώ για εμένα όμως. Οι σκέψεις μου δεν με άφηναν και τα όμορφα λόγια τους δεν αποτελούσαν γιατρικό. Τα βράδια σκεφτόμουν από την αρχή κάθε κίνηση μου λες και μπορούσα να αλλάξω την παρτίδα. Κάθε βράδυ πάλευα με τον ίδιο μου τον εαυτό και κάθε πρωί απορούσα αν έδινα τροφή στα λευκά ή στα μαύρα πιόνια μέσα μου.

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω σίγουρα θα άλλαζα κάποια πράγματα. Θα κρατούσα πολλά όμως ίδια. Θα ξανά έκανα τα ίδια λάθη με τον ίδιο τρόπο γιατί το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Κάποιος είπε πως υπάρχει μια γλύκα στην αυτοκαταστροφή. Μια γλύκα που μόνο οι μελαγχολικοί θα καταλάβουν. Πλάθεις τον εαυτό σου μέσα από όλα αυτά. Βρίσκεις αντοχές που πίστευες πως δεν έχεις. Αναπτύσσεις μια υπομονή και μάλλον είναι ένας δρόμος για να βρεις τον εαυτό σου. Ίσως αυτό να είναι το μάθημα αρκεί να ξέρεις πότε πρέπει να βγεις από το είδος «αυτοτιμωρίας».

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και εγώ προτίμησα να μπω σε έναν φαύλο κύκλο παριστάνοντας τη χαζή. Ελπίδα μου πως κάποια στιγμή θα βρω το τέλος του νήματος και θα σταματήσω να πλέκω κύκλους.

 

Βίκυ

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Βίκυ!

vickyrova

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s