Με ένα «κλικ» μάθαμε να γνωριζόμαστε. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-socialmediamaniac-bynasian.png

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποσό σημαντική είναι η ιδιωτικότητα στην ζωή μας;  Πολλές φορές την παραβλέπουμε ή καλύτερα ξεχνάμε εντελώς τι σημαίνει. Όλα τα social media, βοηθούν ακριβώς σε αυτόν τον σκοπό ,στην εξάλειψη της ιδιωτικότητας. Καθημερινά, απλά με ένα ανέβασμα μιας φωτογραφίας στο Instagram αφήνεις εκατοντάδες ανθρώπους να εισβάλλουν στον προσωπικό σου χώρο. Δεν είναι παράδοξο που γνωρίζεις αυτή την στιγμή που και με ποιους βρίσκεται ο κάθε άγνωστος; Δεν σε τρομάζει αυτό;

Πλέον, το κάνουμε όλοι. Έχει γίνει συνήθεια να ανεβάζουμε φωτογραφίες από την καφετέρια που βρισκόμαστε ή να δείχνουμε στους υπόλοιπους με τόση μεγάλη ευκολία την συνομιλία που είχαμε με τον/την φίλο/η μας. Φτάνουμε στο σημείο η ζωή μας να γίνεται «σα μια ξένη φορτική» όπως είχε γράψει και ο Καβάφης στο ποίημα του ‘’Όσο μπορείς’’. Η καθημερινότητα μας και κάθε λεπτομέρεια της βρίσκεται στα χέρια των άλλων όποια στιγμή κι αν αυτός το θελήσει. Και αντίστοιχα, μπορείς να μάθεις οτιδήποτε θέλεις για κάποιον σε μερικά λεπτά, αφού πρώτα έχεις ψάξει το προφίλ του σε κάποιο social medium.

Το ισχυρό αυτό δικαίωμα της ιδιωτικότητας καταπατάται από τους ίδιους μας τους εαυτούς τους. Αναδεικνύουμε τις καθημερινές μας ενέργειες μπροστά σε ένα σωρό μάτια. Δεν είναι τρελό; Μερικά χρόνια πριν, χρειαζόταν να ρωτήσεις για να μάθεις πράγματα για τον άλλον και ίσως καμία φορά καταπατούσες «ηθικούς κανόνες» με το ενδιαφέρον σου. Γινόσουν αδιάκριτος, παράξενος, περίεργος αν ρωτούσες μαζικά πολλές πληροφορίες στα ξαφνικά, μιας και δεν γνώριζες -γρι- για το συνομιλητή σου.

Θα έπρεπε όλοι μας να πάρουμε στα σοβαρά την ιδιωτική μας ζωή. Να σταματήσουμε να αφήνουμε τόσο απλά τους άλλους να εισβάλλουν στις δικές μας σημαντικές ή μη στιγμές. Όλη αυτή η δημοσιότητα που κατέχει κάθε άνθρωπος στην εποχή μας, ίσως και να μπορεί να μην αποβεί μοιραία, εάν γνωρίζουμε πώς να την διαχειριστούμε. Είναι φυσικά αναγκαίο με τα χρόνια να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε, αρκεί όμως να μην υπερβαίνουμε τις ηθικές αρχές, τα πρέπει και τα θέλω μας.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

#realiT

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

white-background

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s