Όλοι έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-friends-byglykeria.png

 

Θα περάσουν πολλοί άνθρωποι από την ζωή μας, σίγουρα. Με άλλους θα δεθούμε πολύ, με άλλους θα χαθούμε λόγω συγκυριών χωρίς να το θέλουμε πραγματικά, με άλλους δεν θα ξαναμιλήσουμε ποτέ ή θα κρατήσουμε τελείως τυπικές επαφές από δική μας επιλογή.  Πόσοι φίλοι έχουν καταλήξει άγνωστοι και πόσοι μεγάλοι έρωτες έχουν φτάσει σε σημείο να είναι χειρότερα και από εχθροί; Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας και δεν θα αντέχουμε ούτε στην σκέψη την καθημερινότητα μας χωρίς αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν απροσδόκητα στην ζωή μας, σαν κεραυνός που ήρθε και μας χτύπησε από το πουθενά. Όμως αυτός ο κεραυνός έκανε την ζωή μας πιο όμορφη και εμάς πιο χαρούμενους και νομίζω ότι αξίζει μια θέση στην καρδιά μας.

Συνήθως με αυτά τα άτομα νιώθεις ασφάλεια. Νιώθεις οικεία από το πρώτο λεπτό που θα τα γνωρίσεις και θα σκεφτείς ότι είναι λες και τους ξέρεις χρόνια. Μπορείς να καθίσεις μαζί τους και να αναλύσεις πράγματα και ιδέες που δεν έχεις τολμήσει να ξεστομίσεις ποτέ. Ανοίγουν την αγκαλιά σου για σένα, δεν σκέφτονται αρνητικά, ενδιαφέρονται και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Είτε με ένα μήνυμα, είτε με ένα λουλούδι, είτε με μια αγκαλιά. Ξέρεις ότι ακόμα και αν υπάρξουν κάποια στιγμή εντάσεις μεταξύ σας, δεν θα αλλάξουν τα συναισθήματα που νιώθεις για αυτούς. Ασφάλεια είναι το μαγαζί που συχνάζεις με τους φίλους σου, οι ατάκες που λέτε και μόνο εσείς καταλαβαίνετε, τα βλέμματα που δεν χρειάζονται λόγια για να συνεννοηθείτε.

Αυτές οι σχέσεις συνήθως δεν σε αγχώνουν. Αντιθέτως τις επιζητείς και δεν τις βαριέσαι. Φαίνεται από την αρχή ότι δεν θα διαλυθούν εύκολα καθώς έχετε χτίσει γερά θεμέλια. Και αν αυτό φαντάζει εύκολο, δεν είναι καθόλου. Σε μια εποχή που όλοι ζητάνε το εφήμερο, κοιτάνε τον εαυτό τους και το πώς θα περάσουν καλά, μια σχέση με γερά θεμέλια είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Θέλει πολύ υπομονή και πείσμα και από τις δύο πλευρές για να πραγματοποιηθεί. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που θα σου απαντάει στο τηλέφωνο στις τρεις τα μεσάνυχτα και θα ακούει τα προβλήματα σου, κάποιον που μπορεί να ακυρώσει μια έξοδο Σάββατο βράδυ για να έρθει και να καθίσει μαζί σου και να τρώτε ποπ κορν και σοκολάτες, κάποιον που θα κάνει θυσίες για σένα και θα είναι εκεί όποτε τον έχεις ανάγκη ακόμα και αν βρίσκεται μακριά.

Συνήθως όλοι έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Σε ποιον αρέσει άραγε να είναι μόνος του, να μην έχει έναν άνθρωπο να μιλήσει, έναν άνθρωπο να τον καταλάβει;

Δεν είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να ξέρεις ότι κάποιος σε σκέφτηκε; Σκέψου να σου φέρνει καφέ χωρίς καν να τον έχεις ζητήσει, να σου αγοράζει κάτι που είδε γιατί ήταν σίγουρος ότι θα σου άρεσε, να σε παίρνει μια αγκαλιά στα ξαφνικά ή να σου στέλνει ένα τραγούδι στο messenger γιατί πολύ απλά του θύμισε εσένα. Σκέψου να γυρνάς σπίτι και να σε περιμένει μια ζεστή αγκαλιά, που θα σε κάνει να ξεχνάς απευθείας όλα τα προβλήματα σου.

Αν ένιωσες κάτι για όλα αυτά, αν ταυτίστηκες, αν αισθάνεσαι και εσύ για κάποιους έτσι και το κυριότερο αν σκέφτηκες συγκεκριμένα άτομα διαβάζοντας τα όλα αυτά, τότε να είσαι σίγουρος ότι ανήκεις εκεί. Μην φοβάσαι να ανοιχτείς, να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους. Μην είσαι αρνητικός και καχύποπτος. Όλοι πληγωθήκαμε και προδοθήκαμε από άτομα που θεωρούσαμε δικά μας, όμως δεν ήταν. Το θέμα είναι να βρούμε άτομα που θα τα νιώθουμε δικά μας και θα μας νιώθουν και αυτά.

Δώσε ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν μεγάλα αποθέματα αγάπης και δεν τους έδωσε κανένας ποτέ την ευκαιρία να τα δώσουν κάπου. Όταν τα βρεις, θα το καταλάβεις καλά. Θα «γεμίσεις» ξαφνικά, θα νιώσεις μια γλυκιά ευχαρίστηση και θα σκεφτείς ότι δεν θέλεις να αλλάξεις τίποτα πλέον. Ότι βρήκες τα άτομα με τα οποία θέλεις να πορευτείς στην ζωή σου. Χωρίς να θέλεις να τα αλλάξεις, απλά θα θέλεις να τα έχεις στην καθημερινότητα σου. Θα είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φτιαχτεί για σένα και εσύ για αυτούς. Είναι στα μέτρα σου, σου ταιριάζουν και τους αγαπάς και σε αγαπάνε με κάθε συνέπεια. Ανήκεις εσύ σε αυτούς και αυτοί σε εσένα.

Αφιερωμένο στα δικά μου άτομα που τους κάνω την ζωή δύσκολη.

Συγνώμη. Σας αγαπάω.

 

Γλυκερία

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Γλυκερία!

glykeriadimasi

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s