Έλλειψη αυτοπεποίθησης & επιπτώσεις. #haveane-chat @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveanechat-selfconfidence-haveatea.png

 

Γιάννη,

Με έχω πιάσει πολλές φορές, μπροστά από έναν καθρέφτη, να απορώ για το αν είμαι όμορφη, να ψάχνω τι αξίζω, να αναρωτιέμαι -αν- αξίζω κάτι τελικά. Αν η ομορφιά μου, μπορεί να κρατήσει έναν άντρα δίπλα μου, αν μπορεί να διώξει φίλους από ντροπή, αν μπορώ να αναδείξω το εγώ μου μέσα από αυτή. 

Η απεριόριστη ανασφάλεια μου για όλα τα παραπάνω, αποτέλεσαν μονόδρομο προς την καταστροφή μου. Δέθηκα βαθιά με έναν άνθρωπο, που μπόρεσε και είδε κάτω από την εικόνα μου -ή έτσι τουλάχιστον προσποιήθηκε πως έκανε. Με έναν άνθρωπο που εξ’ αρχής είχε οριστεί η ημερομηνία λήξης μας. Ακόμη παλεύω να αναγνωρίσω τα λάθη μου, μα ίσως το μεγαλύτερο και μοναδικό μου λάθος να βρίσκεται στο ότι τον άφησα να εισβάλλει στη ζωή μου. Φοβάμαι πολύ να μείνω μόνη μου, κι αυτό είναι που ενδυναμώνει την ανασφάλεια μου μακριά του.

Νιώθω μοναξιά μακριά του, ακόμη κι αν περιτριγυρίζομαι από δεκάδες άτομα. Νιώθω έναν κόμπο στο λαιμό μου, ένα λυγμό στο κλάμα μου, τις πεταλούδες στο στομάχι μου να αυτοκτονούν η μία πίσω από την άλλη. Πίστεψα στα λόγια του, τον άφησα να με πείσει πως μονάχα εκείνος με βλέπει όμορφη, πως μονάχα αυτός καταλαβαίνει την αληθινή ομορφιά μου.

Η μοναδικότητα του αυτή, όμως, δεν τον απέτρεψε απ’ το να τα διαγράψει όλα σε μια στιγμή. Έφυγε σαν να μην πέρασε ποτέ από εδώ, ξέχασε σα να μην ένιωσε ποτέ του κάτι δυνατό κοντά μου. Κι αυτό είναι που με διαλύει καθημερινά, με σκοτώνει, με εξαντλεί. Αδυνατώ να τον ξεχάσω, όσο κι αν προσπαθώ, όσο κι αν το παλεύω. Αδυνατώ να πιστέψω πως κάποιος άλλος θα με αγαπήσει πραγματικά για αυτό που είμαι.

Ξέρεις, η βοήθεια σου θα φανεί πολύτιμη.

 

 

Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τους προβληματισμούς σου. Χαίρομαι πολύ που αποφάσισες να ανοίξεις την καρδιά σου και να απομακρύνεις αυτά που σε πνίγουν τόσο καιρό. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες σου. Σίγουρα μόνη μπορείς να καταφέρεις πολλά, μα πάντα θα σε κάνει καλύτερα το να μοιραστείς τον πόνο και την θλίψη σου με κάποιον. Με κάποιον που νοιάζεται και θέλει να σε βλέπει καλά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξαφνιάστηκα καθόλου με το πως προέκυψαν τα πράγματα. Και αυτό γιατί μου έχεις μιλήσει στο παρελθόν για αυτόν τον άνθρωπο και η άποψη που έχω σχηματίσει για εκείνον σίγουρα δικαιολογεί απόλυτα τις πράξεις σου στην προκειμένη περίπτωση. Είναι ένας άνθρωπος εγωιστής. Ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι όλος ο κόσμος γυρίσει γύρω του και βρίσκεται στα πόδια του. Ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι με την ομορφιά και το χρήμα μπορεί να τα κερδίσει όλα. Αγάπη, φίλους, επιτυχία, έρωτες περιστασιακούς. Ένας άνθρωπος στον οποίο τα συναισθήματα έχουν ξεθωριάσει. Ένας άνθρωπος που έχει μάθει, πως από την στιγμή που δεν πληγώνεται ο ίδιος, τι τον νοιάζει αν πληγώνει κάποιον άλλον;

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που ερωτεύτηκες. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο ένιωσες τόσα πολλά. Έκανες τόσα πολλά. Προχώρησες σε κάτι πολύ σημαντικό μαζί του. Κρίμα που για τους περισσότερους άνδρες και ειδικά άνδρες σαν αυτόν, η απόφαση σου αυτή να προχωρήσεις μαζί του, δεν σημαίνει και τίποτα. Κρίμα που έχει μάθει να παίζει έτσι με οποιαδήποτε αποφασίζει να κάνει αυτό το βήμα μαζί του.

Εσύ από την άλλη, είσαι -ακόμη κι αν δεν το δείχνεις- μια πολύ δυναμική γυναικά. Είσαι θαρραλέα και αποφασίζεις να υποστηρίζεις μέχρι τέλους την κάθε σου απόφαση είτε σωστή, είτε λάθος. Δείχνεις στους ανθρώπους που αγαπάς ότι είσαι εκεί για εκείνους και είσαι έτοιμη να κάνεις τα πάντα για να τους δείξεις ότι βρίσκεσαι δίπλα τους. Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω φράσεις από εσένα του τύπου «Δεν νιώθω όμορφη» «Είναι ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω όμορφη» και αλλά τέτοια σχετικά. Γιατί δείχνεις μια τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που περνάς και σε κάποιον που απλά σε βλέπει να περπατάς στον δρόμο.

Σε καταλαβαίνω. Ξέρεις γιατί; Γιατί πολλές φόρες βάζουμε σκέψεις στο κεφάλι μας και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε. Προσπαθούμε να δώσουμε μια εικόνα στους άλλους ότι όλα πάνε καλά, αλλά μέσα μας πονάμε. Ποιος νιώθει όμορφος; Ποιος είναι 100% σίγουρος στον εαυτό του; Κανείς. Ακόμη και αυτοί που είναι «σίγουροι» και έχουν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους, πάντοτε γεννούν μικρούς ενδοιασμούς μέσα στο κεφάλι τους. Το σημαντικότερο όμως από όλα αυτά, είναι να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι. Και να προσπαθείς να τον κάνεις χαρούμενο με τις επιλογές και τις συμπεριφορές σου. Να προσπαθείς για τον εαυτό σου και να κάνεις εσένα πραγματικά ευτυχισμένη. Μη ξεχνάς, πως με όσα άτομα κι αν συναναστρέφεσαι μέσα στη μέρα, το βράδυ πάντα μένεις εσύ κι ο εαυτός σου. Αυτόν αξίζει, να φροντίζεις πρωτίστως.

Ναι, έμπλεξες. Ναι, σε πλήγωσε και πονάς πολύ. Όσο και να προσπαθώ να σε καταλάβω, ποτέ δεν αγάπησα, ούτε αγαπήθηκα και σίγουρα μη έχοντας περάσει κάτι παρόμοιο ίσως να μην σε καταλαβαίνω και ποτέ απόλυτα. Μα σίγουρα δεν αξίζει τα δάκρυα σου. Δεν αξίζει τίποτα παραπάνω από όσα σπατάλησες για χάρη του. Σίγουρα θέλει χρόνο, μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να είσαι πρόθυμη να το αντιμετωπίσεις. Μα για να τα κάνεις όλα αυτά, οι ανασφάλειες και οι ντροπές δε σε βοηθούν. Είσαι όμορφη, είσαι ικανή. Έχεις όλη την ζωή μπροστά σου. Έχεις την δουλειά σου, τους φίλους σου. Έχεις μείνει πίσω σε όλα αυτά και τώρα ήρθε η ώρα, που πρέπει να τα βάλεις όλα σε μια τάξη. Να πετύχεις τους στόχους που είχες εξαρχής στο μυαλό σου, να σταθείς στα πόδια σου. Γιατί αυτά είναι που πρέπει να εμπιστεύεσαι μόνο. Κανέναν άλλον. Και όλα σιγά-σιγά θα φτιάξουν.

Σταμάτα να κάθεσαι πάνω από το κινητό, περιμένοντας μήνυμα του, πάει πάλιωσε αυτό. Τι καταφέρνεις; Βάλε καλά στο νου σου τι αξίζεις και πάλεψε για αυτό. Οτιδήποτε δευτερεύον -που μόνο κακό σου κάνει-, εξόντωσε το. Να λες στο εαυτό σου «Είμαι δυνατή» και να παίρνεις ό, τι θετικό υπάρχει μέσα από την κάθε κατάσταση. Από εδώ θα πάρεις μια επιπλέον εμπειρία και θα ‘σαι έτοιμη πλέον για την επόμενη κατάσταση που θα προκύψει. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν 100%, ακόμη και τους πιο τρελούς έρωτες. Γιατί οι άνθρωποι είναι κακοί. Πολύ κακοί.

Ελπίζω να βοήθησα. Πολλά φιλιά!

 

Γιάννης

 

 

 

 

#haveane-chat

 

 

Στείλε μας κι εσύ την ιστορία σου!

haveanechat-transparent-messenger.png

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s