Η δύναμη της αλλαγής πονά λιγότερο από τη στασιμότητα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-powerofchange-bymaria.png

 

 

🎧 f  e e l   t h e   w o r d s:

 

Ό,τι συμβαίνει γύρω μας μάς αλλάζει. Ο εγκέφαλος μας λαμβάνει και επεξεργάζεται χιλιάδες εκατομμύρια ερεθίσματα κι όμως ελάχιστα από αυτά αρκούν για να μας αλλάξουν εντελώς. Πολλές φορές όμως οι καταστάσεις από μόνες τους, μας αλλάζουν ολοκληρωτικά. Καταφέρνουν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε ολόκληρο τον κόσμο, σε λίγα μόνο λεπτά της επήρειας τους.

Ο κόσμος δεν θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά ο τρόπος που τον ερμηνεύουμε. Ένα μήνυμα από ένα άτομο που αγαπάς, μπορεί να είναι ο σπινθήρας για μια νέα ζωή, για ένα καινούριο ξεκίνημα. Ένα χαμόγελο, ένα «ναι» που τόσο ποθούσαμε να ακούσουμε, ένα «όχι» που τόσο δειλιάζαμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούν να αλλάξουν το μυαλό και τη ψυχή μας σε δευτερόλεπτα.

Είσαι πάντα μια απόφαση μακριά από μια διαφορετική ζωή, μια διαφορετική εκδοχή σου. Και αυτό ξέρεις, είναι το ωραίο στη ζωή, πάντοτε μπορείς να αλλάξεις και να γίνεις καλύτερος. Μπορείς να επιλέξεις να μην σε καθορίζουν το παρελθόν και τα λάθη σου. Πρέπει άλλωστε, να θυμίζεις στο εαυτό σου, ότι αυτό που είσαι σήμερα καθορίζει αυτό που θα είσαι αύριο και όχι οι επιλογές του χθες.

Ένα όμως μένει σίγουρο και στις 3 διαστάσεις του χρόνου. Το να μεγαλώνεις είναι επίπονο, το να αλλάζεις είναι εξίσου επώδυνο, αλλά τίποτα δεν πονάει τόσο όσο το να μένεις κολλημένος κάπου που δεν ανήκεις. Όσο δέρμα κι αν αλλάξεις, όσα στοιχεία του εαυτού σου κι αν ξεριζώσεις απ’ την αρχή τους, προκειμένου να αλλάξεις, όσο πόνο κι αν αποφέρει όλο αυτό, η μεγαλύτερη πληγή σου χαράζεται εκείνη ακριβώς τη στιγμή, που επιλέγεις να μην προχωρήσεις, να μην αλλάξεις, να μείνεις στάσιμος σε μια ζωή / συνήθεια, που πάντοτε μονάχα δυστυχισμένο θα σε κάνει.

 

Μαρία Α.

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Μαρία!

mariaafentouli

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s