Μη τους κάνεις το χατήρι, πάλεψε για εσένα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-makeyourownway-bynikos.png

 

🎧 f  e e l   t h e   w o r d s:

 

Ήρθε το τέλος λοιπόν. Πολύ νωρίς για εσένα αλλά πολύ αργά για τη συνείδησή σου. Ελάχιστα σε κρατάν ζωντανό άλλωστε. Δεν σε αγαπούν, δεν σου δίνουν σημασία καν κι αν πάλι σε προσέξουν, σίγουρα δε θα σε νιώσουν. Στέκεις τρεμάμενος σε ένα πεζούλι και ύστερα λυγίζεις. Ο θυμός σου γίνεται απογοήτευση και το δάκρυ κυλά αργά. Προτού σβήσεις, άκου λίγο.

Θα τους κάνεις αλήθεια τη χάρη; Ίσως όντως να έχεις δίκιο και να έχεις φάει τα μούτρα σου πολλές φορές. Το ταίρι σου, έπαιξε μαζί σου και την έκανε. Μπορεί και να μην ήταν καν το ταίρι σου μα ξέρω, εσύ έτσι το έβλεπες. Ο φίλος σου δεν σε πήρε τηλέφωνο όταν είχες τις μαύρες σου. Η μητέρα σου σε προσβάλει συνέχεια. Δουλειά δεν βρίσκεις εύκολα κι αν βρεις όλοι έκει μέσα σε κάνουν να νιώθεις σκουπίδι. Θες τη γνώμη μου; Μη τους κάνεις το χατήρι! Πάλεψε για εσένα, γιατί εσένα έχεις μόνο. Είσαι μόνος, είσαι μόνη μα είστε μοναδικοί. Κυνήγα στόχους, συγκεντρώσου στα θέλω σου και όσο για τους γύρω σου, αυτοί πάνε κι έρχονται. Θα το δεις.

Από την άλλη, σκέφτηκες ποτέ μήπως κάνεις λάθος; Είναι πιθανό το ταίρι σου να ήταν μπερδεμένο σαν εσένα, κλεισμένο στις ανασφάλειες και τα τραύματα του παρελθόντος του. Το φιλαράκι σου μπορεί να μην ξέρει πως να δείξει την αγάπη του ή εσύ να μη την βλέπεις σε πόσα άλλα απλά, καθημερινά πράγματα. Και ο εργοδότης σου, σίγουρα δεν σε συμπονά αλλά μεγάλο μέρος της πίεσης που νιώθεις είναι μέρος της έντασης που γεννά η εργασία. Δεν σε μισεί απαραίτητα. Έλα για λίγο στη θέση του.

Αν τα παραπάνω δεν σε βοηθάνε να δεις καθαρά τότε η απάντηση είναι κάπου αλλού. Στα βάθη του μυαλού σου. Κάποια βιώματα μπορεί να έχουν πλήξει την ψυχική σου υγεία. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια, αξίζεις το καλύτερο. Ο φόβος δεν είναι επιχείρημα, ούτε η ντροπή αδυναμία. Ποιον στα αλήθεια φοβάσαι; Στο ξαναέγραψα και πιο πάνω, είσαι μόνος εκεί έξω. Δεν χρωστάς καμιά εξήγηση σε κανέναν.

Εν έτει 2018, σε έναν τόπο που η θλίψη έχει ποδοπατήσει τη χαρά και η αποξένωση κυριαρχεί, οι άνθρωποι στέρεψαν από χαμόγελο. Η λύπη αποτυπώνεται στο πρόσωπο όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας. Είσαι ένας από αυτούς. Υπήρξα κι εγώ άλλο ένας. Εξωγενείς ή ενδογενείς, οι δαίμονες μπορούν να σε σκοτώσουν. Όμως είναι και οι ίδιοι θνητοί. Μη το ξεχνάς. Οπλίσου και πολέμα τους.

 

Νίκος

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nikos:

sidelik_2

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s