Η δεκαετία των 20 είναι καθοριστική. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-twenty-bylydia.png

 

🎧 f  e e l   t h e   w o r d s:

 

Έφτασε και η σειρά μου να κάνω επίσημη είσοδο στην δεκαετία των 20! Μια δεκαετία λίγο διαφορετική από όλες τις άλλες, πιστεύω. Μια δεκαετία που σε αλλάζει, σε κάνει πιο υπεύθυνο, σε δελεάζει και σε δοκιμάζει. Μια μικρή και καθοριστική εφηβεία. Σε βρίσκει χαλαρό και σε αφήνει ανεξάρτητο να κάνεις το βήμα για τις δεκαετίες των –άντα.

Στην αρχή της δεν αλλάζουν πολλά! Συνειδητοποιείς ότι μεγαλώνεις, δεν είσαι στην «ασφαλή» ηλικία που έχει τον αριθμό 1 μπροστά. Πλέον, μπαίνει το 2, είσαι στα σίγουρα ένας ενήλικας που πρέπει να ανοίξει τα φτερά του. Πιστεύω πως αυτό είναι που σε αγχώνει περισσότερο και αλλάζει τα πάντα! Γίνεσαι ανεξάρτητος θέλοντας ή μη, έχοντας το στήριγμα σου! Για τους γονείς πάντα θα είσαι το παιδί τους κάνοντας θυσίες για να σου προσφέρουν όλα τα αγαθά που ζητάς! Όμως το ερώτημα είναι αν εσύ είσαι έτοιμος να κρατήσεις λιγοστά ή μηδαμινά από αυτά τα αγαθά.

Στην μέση αυτής της δεκαετίας κάποια πράγματα αλλάζουν! Ξεκινούν τα δύσκολα! Ίσως να παίρνεις πτυχίο ή να προσπαθείς να το πάρεις, και μετά; Πρέπει να ξεκινήσεις να ασκείς το επάγγελμά σου, αλλιώς πως θα γίνεις καλύτερος και πως θα αποκτήσεις εμπειρία; Τα πρώτα βήματα ανεξαρτησίας! Ίσως χρειαστεί να πας κάπου αλλού, σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα. Μια δικιά σου δουλειά, με σταθερό μισθό, που ίσως σου φτάνει για τις ανάγκες σου! Αλλά δεν έχουμε μόνο την δουλειά σε αυτή την ζωή, έχουμε και την αγάπη! Ερωτήματα όπως «θέλω να παντρευτώ;» ή «θέλω να κάνω οικογένεια;» πρέπει να απαντηθούν ώστε να γνωρίζεις τι ψάχνεις στον/στην σύντροφό σου! Και όταν νιώσεις έτοιμος κάνεις το μεγάλο βήμα!

Πλησιάζοντας στο τέλος της και στην έναρξη των –άντα, πιθανόν να έχεις αλλάξει. Έχεις ωριμάσει και έχεις καθορίσει τα θέλω σου, σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο! Έχεις μια δουλειά, ένα σπίτι και μια σχέση που ίσως κρατήσεις για πάντα!

Σου είπα, αυτή η δεκαετία είναι καθοριστική!

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Lydia:

lydiapapavasileiou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s