Η ωριμότητα λοιπόν είναι η στιγμή εκείνη που κανείς παύει να είναι “λίγος”. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-growingup-bynikos.png

 

🎧 f  e e l   t h e   w o r d s:

 

Πόσες φορές έφτασες σε αδιέξοδο; Δεκάδες μάλλον. Βρέθηκες άραγε στη θέση να μετανιώνεις ξανά και ξανά μα να κάνεις τα ίδια λάθη και πάλι; Σίγουρα, όπως όλοι μας. Κι ύστερα, μόνο και βουρκωμένο, βυθισμένο σε σκέψεις σε βρίσκει το βράδυ να παραμιλάς μπροστά από μια οθόνη. Εύχεσαι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Να δεις πως το είπαν οι φίλοι σου..Α ναι! Να ήσουν πιο ώριμος.

Πως ορίζεται άραγε η ωριμότητα; Υπάρχουν πολλά είδη από δαύτη. Ηλικιακή, ψυχική, συναισθηματική, σεξουαλική κτλ. Το θέμα μας εδώ όμως είναι η πνευματική ωριμότητα. Ένα δυνατό και κατασταλαγμένο πνεύμα μπορεί να καθοδηγήσει κατάλληλα και το σώμα. Πότε λοιπόν το πνεύμα σου μοιάζει ώριμο; Όταν είσαι σε θέση να δεχτείς την απόρριψη σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, χωρίς να σε παίρνει από κάτω. Τις φορές εκείνες που αφήνεις πίσω τα απωθημένα σου και είσαι σε θέση να αγαπήσεις πραγματικά τον άνθρωπο που το αξίζει.

Είναι οι στιγμές που διαφαίνεται η ωριμότητα. Όταν βλέπεις μακριά και όχι κοντόφθαλμα. Τότε μπορείς να δεις ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στόχοι σου και να του κυνηγήσεις, υπομένοντας τις ήττες, περιμένοντας τις νίκες. Όταν ακόμη βάζεις τον εαυτό σου κάτω από το σύνολο, γνωρίζοντας πως έτσι θα ωφεληθείς και εσύ. Όταν προτεραιότητα σου είναι όλα εκείνα που θα σε κάνουν να νιώσεις πλήρης και όχι η ικανοποίηση των μονόπλευρων υλιστικών αναγκών. Ελεύθερος, χωρίς να ακολουθείς τυφλά τα πρότυπα που σου πλασάρουν. Με λίγα λόγια, έρχεται κάποτε η μέρα που δεν μετανιώνεις πια για τις πράξεις σου. Τότε και μόνο τότε, είσαι ώριμος.

Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Τη μετάβαση από τη μικρότητα στο μεγαλείο. Όταν το άτομο αφήσει πίσω του τις μικρότητες, την αναξιοπρέπεια και τον εγωισμό, φτάνει το πραγματικό του «ταβάνι». Η ωριμότητα λοιπόν είναι η στιγμή εκείνη που κανείς παύει να είναι “λίγος”. Θέλει προσοχή όμως. Με την πάροδο των χρόνων, η ζωή και η φύση των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε αλλάζουν. Μαζί τους, αλλάζει και η προσέγγιση που πρέπει να έχουμε απέναντί τους, ώστε να παραμένουμε ώριμοι. Δεν είναι ανέφικτο να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις καταστάσεις. Αρκεί να είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε και όχι ένα πείσμα της στιγμής.

 

Νίκος

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nikos:

sidelik_2

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ωριμότητα λοιπόν είναι η στιγμή εκείνη που κανείς παύει να είναι “λίγος”. @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s