Πόσες φορές δεν είσαι ο εαυτός σου, για να «αρέσεις» στους άλλους; @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatea-memyselfandI-bylydia.png

 

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να μπεις στην θέση των άλλων; Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να είσαι κάποιος άλλος επειδή πιστεύεις ότι αυτός είναι καλύτερος από εσένα; Πόσες φορές δεν είσαι ο εαυτός σου πιστεύοντας ότι δεν θα «αρέσεις» στους άλλους;

Όσες φορές και να έχεις σκεφτεί ένα από τα παραπάνω, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι ψυχοφθόρες. Προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος όταν δεν έχεις ψάξει καν τον εαυτό σου. Όταν δεν τον γνωρίζεις και προσπαθείς να τον αντικαταστήσεις με κάτι συνηθισμένο που δεν σε αντιπροσωπεύει. Όταν δεν τον έχεις αγαπήσει. Όταν απλά συνυπάρχετε μαζί στο ίδιο σώμα. Καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός, είναι μοναδικός. Όσο ίδιοι και αν φαινόμαστε εξωτερικά, στο βάθος δύσκολα να ταιριάζεις με κάποιον.

Ο εαυτός είναι σαν φίλος, σαν μια σχέση η οποία περιμένει προσπάθειες και υποχωρήσεις και από τα δυο μέλη της. Και αγάπη. Μην ξεχνάμε την αγάπη. Το πιο σημαντικό! Ίσως ακούγεται απλό, καθημερινό, αναμενόμενο… Αλλά, είναι δύσκολο. Ο δρόμος για να αγαπήσεις τον εαυτό σου, ίσως, είναι μακρύς. Είναι η απόλυτη συμφιλίωση και παράλληλα ταύτιση με κάποιον. Ότι βλέπει ο άλλος για ελάττωμα, είναι το πιο όμορφο και ξεχωριστό πράγμα πάνω σου. Αυτό που πρέπει να αγαπήσεις λίγο παραπάνω.

Αν μοιάζαμε όμως όλοι σε όλα τότε δεν θα υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και απλά όλοι θα έκριναν  την εξωτερική εμφάνιση. Δεν να γνώριζες ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες, ούτε εσύ θα είχες την δικιά σου. Εφόσον θα ήταν όλοι ίδιοι εσωτερικά, θα επέλεγες το εξωτερικό και οι άνθρωποι θα έμεναν μόνοι τους για πάντα!

Ξεχωριστός δεν γίνεσαι με ένα καλλίγραμμο σώμα, ίσια μαλλιά ή δείχνοντας το σώμα σου. Ξεχωριστός είσαι με τον χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου, τον τρόπο σου. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και ξεχωριστοί, αλλιώς θα αγαπούσαμε τα ίδια πράγματα και το υποκειμενικό θα γινόταν αντικειμενικό, κάτι ολίγον καταστροφικό!

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

lydiapapavasileiou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s