Δύο ημέρες στην Κινέτα… @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

Screenshot_11

 

Τι κι αν φλέγονται οι άνθρωποι.. τι κι αν χάνονται ζωές η πολιτεία έκανε το έργο της! Κήρυξε τριήμερο πένθος σε ολόκληρη τη χώρα. Δε φταίμε εμείς αλλά οι έντονες καιρικές συνθήκες, ανέφεραν χαρακτηριστικά όλοι οι υπεύθυνοι της ηγεσίας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από τις προκαθορισμένες ενέργειες σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Και μετά από όλα αυτά τα ήδη ειπωμένα σκέφτεσαι, δεν μπορούσαν παλαιότερα να μην υπογράψουν να καταπατηθούν δάση για να έρθει το τσιμέντο, οι βίλες και τα εργοστάσια να δώσουν το παρόν τους δυναμικά; Τόσο δυναμικά που μια ολόκληρη χωρά σήμερα μετράει νεκρούς. Ψυχές αθώων παιδιών εγκλωβισμένες σε ένα κόσμο που ο διπλανός σου δεν υπολογίζει αν αυτό που μπορεί να πράξει σήμερα, εσένα αύριο μπορεί να σε βλάψει.

Ή καλύτερα δεν θέλει να σε υπολογίσει. Δε τον νοιάζει γιατί αν τον ενδιέφερε δεν θα φτάναμε έως εδώ. Δεν θα έκλαιγαν απανθρακωμένες μάνες πάνω από τα παιδιά τους, μη μπορώντας να κάνουν κάτι για να τα προφυλάξουν. Άνθρωποι ανήμποροι που έτσι τους κατάντησαν κάποιοι λίγοι που τα όνειρά τους περιορίζονται μόνο σε ένα μεγάλο σπίτι, τρία εξοχικά και υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Για όλα αυτά ευθύνεται ένα κράτος ανεύθυνο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ανθίζει μέσα από μίζες για να ξεπετάγονται παντού εργοστάσια και μεζονέτες χωρίς κανένα ηθικό σθένος για το τι θα συμβεί μετά. Σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε απαλύνει μέσα μας όλο αυτό που ζούμε αυτές τις τελευταίες μέρες.. αυτή τη δύνη. Μα εκείνοι που αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές σε μια τραγωδία που θρηνεί βρέφη, παιδιά και ενήλικες, στάχτες άσκοπων πλέον σωμάτων που άλλοι σκόπιμα βοήθησαν και συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα, δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Καμιά πληγή τέτοιου είδους δεν κλείνει. Μένει ανοιχτή και καθημερινά σου θυμίζει τι πέρασες, τι έχασες και όσους δεν πρόκειται ποτέ ξανά να δεις στο υπόλοιπο της ζωής σου.

Συνειδητοποιείς με τον πιο άσχημο τρόπο πως ίσως είσαι ένα πιόνι σε μια παρτίδα σκάκι που μόλις χάθηκε. Χάθηκε για σένα που η χαρά πλέον, θα είναι μισή κάθε φορά που την νιώθεις γιατί θα λείπουν εκείνοι που έδιναν νόημα στη χαρά σου. Θυσιάστηκαν στο βωμό των δήθεν εντόνων καιρικών συνθηκών. Όμως ο χρόνος θα περάσει και οι λόγοι αυτής της απάνθρωπης κατάστασης που βιώνουμε σήμερα θα φέρει στην επιφάνεια την αληθινή διάσταση των γεγονότων. Όταν τα οικονομικά συμφέροντα είναι υπεράνω και της ανθρώπινης ζωής κανένα γιατί δεν μπορεί να σβήσει και να απαντηθεί.

Δεν το αποδέχεται το μυαλό όταν το χρήμα είναι σημαντικότερο εκείνων που μπορούν να το παράγουν. Γιατί αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι τίποτα άλλο δεν θα ήταν δυνατόν να έχει καμιά απολύτως σημασία. Κι αν εσύ ήσουν ένας από εκείνους τους πληγέντες θέλω να αναρωτηθείς. Θα βούλιαζες μέσα στο χάος που σου δημιούργησαν χάνοντας παιδιά, γονείς, συντρόφους και περιουσίες ή θα έβρισκες τη δύναμη να διεκδικήσεις όσα πολύτιμα σε ανάγκασαν να χάσεις;

Μια φωνή που τώρα θα έχει άλλο ήχο, άλλο ηθικό βάρος. Μια φωνή που τίποτα πια δεν θα μπορεί να τη φιμώσει. Όμως πρέπει να χάσει κανείς για να διεκδικήσει όσα δικαιωματικά του ανήκουν. Πρέπει να θυσιαστούν άνθρωποι για να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε το σωστό όσο δύσκολο κι αν φαίνεται πως είναι;

 

Βάσω

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Vasso:

vassonaoum

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s