Ένα τεράστιο «γιατί». @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

pMr1ncmhVUl0o79FZRy9

 

Και τώρα τι; Κάποιος έκαψε το μέλλον του, την υγεία του και ολόκληρη την χώρα του, πιθανόν. Δέντρα, σπίτια και κυρίως άνθρωποι κάηκαν για να πάρει κάποιος τα λεφτά του ή έστω να λάβει λίγη ακόμη από την παράνοια του. Άνθρωποι που έφυγαν άδικα και άνθρωποι που παλεύουν να φτιάξουν ένα καινούριο μέλλον. Άνθρωποι μικρής και μεγάλης ηλικίας, βρέφη και ζώα, οτιδήποτε έχει ψυχή.

Αυτοί που έφυγαν, έφυγαν, με τον χειρότερο θάνατο αυτόν του φόβου κι ίσως να πήγαν κάπου καλύτερα, με λιγότερο τουλάχιστον φόβο στις ψυχές τους. Αυτοί που έμειναν όμως, πρέπει να διασχίσουν ένα καμένο βουνό, ψάχνοντας για ένα μονάχα πράσινο φύλλο, να παλέψουν για να ζήσουν. Αναζητούν συμμάχους και αυτοί είμαστε εμείς, ο καθένας με τον τρόπο του. Τα σπίτια ξανά φτιάχνονται, οι άνθρωποι όμως δεν ξανά γυρνούν. Δεν αξίζουν άνθρωποι να καίγονται ζωντανοί, για να επιβιώνουν τόσοι «νεκροί» στη ψυχή.

Ας μην ξεχνάμε και αυτούς τους ήρωες,  που μακάρι να μην τους χρειαζόμασταν κάθε καλοκαίρι, με το ρόλο των πυροσβεστών. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα καλοκαίρια, ακούω για τις φωτιές και σκέφτομαι γιατί; Γιατί να σου στερήσουν το σπίτι σου, το οξυγόνο σου; Γιατί να βάλεις σε κίνδυνο τόσους ανθρώπους και να τους πάρεις την ζωή άδικα; Γιατί να βάλεις φωτιά ενώ ξέρεις ότι κατοικούν άνθρωποι εκεί, γιατί να καταστρέφεις κάτι που δεν φτιάχνεται, γιατί, γιατί, γιατί; Πραγματικά δεν ξέρω πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι -και αν έχουν τη λογική και τη συνείδηση να σκέφτονται τον χαμό που ίσως προκαλέσουν.

Ο θύτης πως νιώθει άραγε που προκάλεσε αυτό το χάος; Είναι τόσο μεγάλη άραγε η παράνοια της ευχαρίστησης του; Αξίζει άραγε να πικραίνουμε τις καρδιές μας στο όνομα τους και στις πράξεις τους ή θα τα βρουν όλα μπροστά τους και θα τιμωρηθούν; Ας ελπίσουμε πως η ζωή εκδικείται τους δειλούς και επουλώνει τις πληγές όσων πόνεσαν.

Συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, ευχές στους επιζώντες, καλό παράδεισο σε όσους χάθηκαν, συλλυπητήρια σε όσους έχασαν ανθρώπους και μια παράκληση, σε κάποιον ανώτερο να μην αφήσει να ξανά συμβούν τέτοιες καταστροφές!

 

Λυδία

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Lydia:

lydiapapavasileiou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s