Υπάρχει λάθος άνθρωπος να ερωτευτείς; @haveatea.gr

logotelikoaspro

haveatea-lovethewrongperson-bykostas.png

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα, σε είδα, σου μίλησα, μου έστειλες, βγήκαμε. Όχι για να βγούμε, χαθήκαμε κανά δυο ώρες σε εκείνο το παγκάκι και τώρα σε ζητώ. Με φόβισε η παρορμητικότητα σου, το έβλεπα, το αισθανόμουν, μα πίσω δεν μπορούσα να κάνω, δεν ήθελα να κοπώ, ήξερα πως θα κοπώ, αν και προτιμούσα πρώτα να απαλύνω τις δικές σου πληγές.

Μετά δεν ήθελα να σε σκεφτώ, ήξερα πως σε καλό δε θα μου βγει, είχαν περάσει αρκετές σαν και σένα, ήξερα να φυλάω το εγώ μου, να περπατώ σε βήματα ασφαλή, να ξέρω τη διάρκεια, σχεδόν να ξέρω την κατάληξη. Κάποια στιγμή δεν θες πια να πατάς το γκάζι, θες να πατήσεις φρένο, θες το σίγουρο, το ήρεμο, λες όχι σε εκείνο που μπορεί να σε πληγώσει, αρκετά μαθήματα έχεις ως τώρα λες. Έρχεται η άλλη μέρα, ξυπνάς με ηρεμία, χαμογελάς, γι αυτό το λίγο που πήρες, λες όχι άλλο και συνεχίζεις την μέρα σου. Φτιάχνω τον καφέ μου, γυρίζω απ’ τη δουλειά μου και στην πρώτη στιγμή χαλάρωσης, “φύγε απ’ εδώ διάολε”, το μυαλό λέει πριν ακόμη το σκεφτεί.

Της έχω ήδη τηλεφωνήσει, του απαντώ, άλλη μια φορά έχασε το μυαλό την άνιση μάχη ενάντια στο συναίσθημα και τότε την ακούς και δε σε νοιάζει, χαμογελάς σαν ηλίθιος και ας ξέρεις πως λίγο, λίγο θα σε κάψει ξανά ο ενθουσιασμός σου. Βγήκαμε, βγήκαμε ξανά, βγήκαμε άλλη μια φορά, ώσπου σιώπησε πλέον το μυαλό να σε αρνείται, είχα πλέον να ασχοληθώ για το πως θα είσαι εσύ λίγο καλύτερα.

Έτσι δεν γίνεται, όταν θες κάποιον πολύ; Σε νοιάζει πλέον για εκείνον και ας κομματιαστείς για ένα, δυο, πέντε, δέκα χαμόγελα του κι άλλες τόσες αγκαλιές του. Σκέφτεσαι πως η καταστροφή που συνοδεύεται απ’ το πάθος που νιώθεις για εκείνη μπορεί να αξίζει περισσότερο απ’ την ηρεμία που ζητούσες. Ξέρω πως κάποια πρωινά αργότερα, δε θα ξυπνήσω με το χαμόγελο, το ξέρω, άλλος ένας άνθρωπος θα μπει στο σακούλι μου, να βαρύνει τα μαθήματα μου, τις αμφιβολίες μου, τους φόβους μου.

Δεν μου φταίει κανείς, δε μας φταίει κανένας, είμαστε φτιαγμένοι να καιγόμαστε μέσα στις φωτιές που οι ίδιοι ανάβουμε, γιατί κανείς δεν είναι λάθος για να ερωτευτούμε, το σφάλμα είναι να πιστεύουμε πως είναι λάθος, μόνο οι επιλογές μας μπορεί να είναι λάθος, αλλά κι αυτές μας αρέσουν. Μερικές λάθος επιλογές θα σου λείπουν για πάντα, θα εύχεσαι να ήταν σωστές, θα τις βλέπεις σε άλλα σώματα Καμιά φορά και θα είσαι εσύ η λάθος επιλογή για τον άλλον, ίσως τελικά, αυτό που πραγματικά θα σε φοβίζει πάντοτε είναι να κάνεις εσύ, την σωστή επιλογή.

Κώστας Κ.

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Kostas:

kostaskarahalios.png

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Υπάρχει λάθος άνθρωπος να ερωτευτείς; @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s