Για όσους ζουν για την απώλεια. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

lost-haveatea-bynasia.png

 

Έρωτας και μαζοχισμός. Δινόμαστε, αφηνόμαστε, κρεμάμε όνειρα κι ελπίδες σε μεγάλες ταμπέλες, σε ξένα κλαριά, ασταθή κλαριά, έτοιμα να γκρεμιστούν, πετώντας ό, τι τους έχει απομείνει επάνω τους. Πληγωνόμαστε, πονάμε, σερνόμαστε αργά και βασανιστικά στα πατώματα της θλίψης, της απογοήτευσης.

Γεννιόμαστε & γεννάμε ανθρώπους για χάρη μιας απώλειας. Ξεκινάμε από το μηδέν, με παντοτινή ελπίδα πως «αυτό θα πετύχει, δεν μπορεί.». Θα έρθει και θα δέσει, θα επιμείνει, θα στεριώσει, θα κολλήσει επάνω μας σα βδέλλα, μονάχα αν το βγάλουμε με μανία θα μπορέσει να ξεφύγει μακριά. Ζούμε και αναπνέουμε για μια απώλεια. Τρεφόμαστε από εκείνη, τρέμουμε στην προσμονή της, καταστρεφόμαστε με το που κάνει τάχα μου πως εμφανίζεται απ’ τη γωνία.

Όλοι μας αναζητούμε ένα κίνητρο, μια παρότρυνση, ένα λόγο ύπαρξης των άχαρων κι ανούσιων σχέσεων που φτιάχνουμε. Όσο απρόσμενη κι αν φαίνεται, όσο αποξενωμένη κι αν μοιάζει, όσο τρομακτική κι αν τη νιώθεις, για αυτή ζεις, για αυτή ξυπνάς κάθε πρωινό δίπλα του. Αυτήν περιμένεις κι ας μην το ξέρεις. Το όνομα της φωνάζει κάθε κόκκινο λαμπάκι που χτυπάει και ταράζει την ηρεμία σου. Τον ερχομό της προειδοποιεί κάθε κουδουνάκι που βαράει στα αυτιά σου, σε κάθε λέξη εκείνου, σε κάθε πράξη που θα ευχόσουν να ‘χει κάνει, σε κάθε απογοήτευση που υποσυνείδητα δικαιολογείς στο μυαλό σου για χάρη του.

Ύπουλη η απώλεια, μοχθηρά, πισώπλατα κάνει δαιμόνιες συμφωνίες με τον έρωτα και σε πλανούν, σε περιπαίζουν, εκμεταλλεύονται κάθε αδυναμία σου. Πρώτα ο έρωτας, βαλτός, παίζει βρώμικα το ρόλο του, σε μεθά, σε τυφλώνει, σε αποδυναμώνει. Κι όσο κι αν η λογική φωνάζει «να προσέχεις», όσο κι αν το μυαλό σου αμφιταλαντεύεται σε «μη» & «πρέπει», η απώλεια πάντα ακολουθεί Σου χτυπά την πόρτα & εσύ σχεδόν πάντοτε της την ανοίγεις διάπλατα, για να περάσει. Κι αν – αν τύχει και ξεχάσεις να την ξανά κλείσεις, αν την αφήσεις και πάλι ανοιχτή, κάθε επόμενη απώλεια δε θα χτυπάει πια, θα μπαίνει αβίαστα στο χώρο σου και θα σου κλέβει ό, τι με κόπο έφτιαξες.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia,Haveatea.png

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s