Οι πληγές μας καθορίζουν. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

painful-haveatea-byvicky.png

 

Πληγή (ουσιαστικό):

  1. Μια μικρότερη ή μεγαλύτερη τρύπα ή άνοιγμα στο δέρμα ή/ και στους από κάτω ιστούς του σώματος, που έχει προκληθεί από τραυματισμό, αρρώστια κλπ
  2. (μτφ) συμφορά, δυστυχία, κακό.

Μια κυριολεκτική και μια μεταφορική σημασία της ίδιας λέξης. Πληγή. Το κακό που μπορούν να προξενήσουν και οι δύο έννοιες είναι το ίδιο. Είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό τραύμα ο άνθρωπος που έχει πληγωθεί, πονάει. Από την άλλη, ο άνθρωπος που έχει πληγώσει ξέρει πως να πονάει… Τους άλλους.

Η εσωτερική αιμορραγία είναι η χειρότερη. Μπορεί εξωτερικά να μην υπάρχει κανένα εμφανές αίτιο και όμως από μέσα σου, να υποφέρεις. Είναι κατά κάποιο τρόπο το ίδιο με το να πονάς ψυχολογικά. Φαινομενικά εντάξει, μα το μέσα σου διαφέρει.

Τα χτυπήματα που δέχτηκα αναμφίβολα μου άφησαν πληγές. Από γρατσουνιές μέχρι εσωτερικές αιμορραγίες. Καθεμία από αυτές είχε άλλο πόνο και διαφορετικό γιατρικό. Μερικές μου άφησαν ανεξίτηλα σημάδια. Τα ξεπέρασα όμως ένα προς ένα και ας υπάρχει ένα καταραμένο σημάδι που θυμίζει την αρχική πληγή. Το παίρνω για αφετηρία. Πώς ήταν και πώς έγινε, πως ήμουν και πως είμαι.

Αν με ρωτήσεις τι έχω συμπεράνει απ’ όλες τις πληγές μου είναι πως «όλα περνάνε». Ναι, όπως το άκουσες! Όλα περνάνε. Από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα. Αρκεί να το αφήσεις να περάσει.

Άφησε την πληγή να κάνει τον κύκλο της και ανάλογα με τον χρόνο που χρειάζεται θα επουλωθεί. Αργά ή γρήγορα ο πόνος δεν θα υπάρχει πια. Είδες; Όλα κάνουν τον κύκλο τους και μετά σβήνουν.

Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται και θα δεις πως… Όλα περνούν και χάνονται.

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s