Το καλοκαίρι γεννήθηκε ο έρωτας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

summerlove-haveatea-bylydia.png

 

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, μα πάντα μένουν μαζί του οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες που σου χάρισε. Το καλοκαίρι συχνά σχετίζεται με τον έρωτα. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι μια καλή εποχή για να βρεις το ταίρι σου, παρομοιάζοντας το καλοκαίρι με εποχή ζευγαρώματος για τους ανθρώπους, όπως συμβαίνει σε αρκετά είδη ζώων.

Αγαπημένη μου εποχή, οι λόγοι αρκετοί, και φυσικά έχω ερωτευτεί παράφορα και συγχρόνως  πλατωνικά. Αλλά το έχεις πάθει και εσύ!  Είναι το είδος του έρωτα που δεν γνωρίζεις πως θα καταλήξει, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα δεν είναι στο χέρι σου να εκπληρωθεί. Ατέλειωτες συζητήσεις στην παραλία, φλερτ μέχρι αηδίας και κερασμένα σφηνάκια στη μπάρα να ανταλλάζουν χέρια και χείλη.

Απ’ το ουτοπικά αισιόδοξο και άκρως ερωτικό σκηνικό, δε λείπει φυσικά ο ανεκπλήρωτος έρωτας. -Βέβαια δεν χρειάζεσαι το καλοκαίρι ώστε να πάθεις αυτό το κακό-. Είναι όταν οι λέξεις που έχεις ανταλλάξει με τον ενδιαφερόμενο σου δεν μετριούνται ούτε στην μια παλάμη, όταν απλά κοιτάζεστε διακριτικά, όταν δεν ξέρεις ούτε το όνομα του και όταν είσαι σίγουρη πως δεν θα τον ξαναδείς ποτέ. Αλλά εσύ τον «θέλεις» ακόμα. Βέβαια στην περίπτωση που τον ξανά βλέπεις τον επόμενο χρόνο, ακολουθείς τα ίδια βήματα χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη στην πλατωνική σχέση σας. Στο άλλο άκρο της ίδιας κατηγορίας, έχεις αναπτύξει σχέσεις με τον ενδιαφερόμενο σου, προσπαθείς να περάσεις υποσυνείδητα μηνύματα και σου περνάει και αυτός χωρίς να προχωράει την σχέση σας. Ενώ εσύ «σπρώχνεις» εκείνος μένει ακίνητος και όταν σπρώχνει εκείνος, μένεις ξανά πίσω εσύ. Έτσι πάνε αυτά.

Πιο σπάνιο φαινόμενο, μοιάζει να είναι οι εκπληρωμένοι έρωτες. Αυτοί που γεννιούνται και εξελίσσονται με κύματα να σπαρταράνε στο background κι αντέχουν και ζουν ακόμη και πίσω στην φρικιαστική ηρεμία του χειμώνα. Τέτοιοι έρωτες θεωρούνται τουλάχιστον αξιοθαύμαστοι και ας μην κρυβόμαστε, ζηλευτοί. Είναι η μία στις χίλιες πιθανότητες που το παραμύθι καταλήγει σε happy end, που η πλάνη μεταλλάσσεται σε πραγματικότητα.

Μη το φοβάσαι το καλοκαίρι, όντας ολίγον πιο απελευθερωμένος είσαι ικανός να κάνεις πράγματα για τα οποία δείλιαζες χρονιές και χρονιές. Αφέσου και ζήσ’ το στο έπακρο. Μια φορά το χρόνο έρχεται και είναι άκρως ερωτικό!

 

Γράφει η Λυδία.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s