Να είσαι οι επιλογές σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

62377c9a86fe1e2e6294d35388d71b05

 

Ό, τι κι αν είσαι να είσαι από επιλογή. Πάντα έτσι μου λέει η γιαγιά μου, χρόνια τώρα. Να μη κάνεις τίποτα για τους άλλους αν δεν το θέλεις εσύ πρώτα. Αν δεν το επιθυμεί το μέσα σου. Για όσα κάνουμε από καρδιάς άλλωστε δεν περιμένουμε ανταπόδοση. Είναι ανιδιοτελή. Τα  πράττεις μόνο και μόνο για την αξία της ανάγκης που έχεις να δώσεις και να μοιραστείς.

Κάπως έτσι καταλαβαίνω όταν κάποιος λέει πως νιώθει μισός. Αν δεν μοιράζεσαι τις στιγμές δεν ζεις. Ή καλύτερα ακόμη δεν έχουν ένταση, έρχονται και φεύγουν. Και η επίγευση που σου αφήνουν για το αύριο, αυτό που θα ‘χεις να θυμάσαι θα ‘ναι ανιαρό. Χωρίς πάθος. Θα ‘ναι ένα κρυφό χαμόγελο για όλα εκείνα που δεν μοιράστηκες. Είναι η αίσθηση που έχεις ότι όλα θα ‘ταν αλλιώς αν υπήρχε κάποιος που θα σου χάριζε και θα του χάριζες στιγμές.

Να επιλέγεις όποιους θέλεις να έχεις δίπλα σου γι’ αυτό που είναι. Να τους αγαπάς για τα λάθη τους και να τους λατρεύεις για τα καλά τους. Κι αν σου την φέρει κανείς μη νοιάζεσαι, αν ήσουν αυθεντικός πάλι εσένα θα αναζητήσει. Μη ξεχνάς πως όλα στη ζωή είναι επιλογές. Καλές, κακές όλα παίζουν. Σημασία έχει τη στιγμή και στις συνθήκες που σου συμβαίνει κάτι το πως το διαχειρίζεσαι. Άλλωστε οι συνθήκες αλλάζουν καθημερινά.

Μη μετανιώνεις επομένως τα μεταγενέστερα. Σκέψου κάθε φορά που φτάνεις να αναθεωρήσεις  κάτι ή  κάποιον και να πεις δεν έπρεπε να το κάνω αυτό ή να το χειριστώ έτσι τότε αναλογίσου πως ήταν οι εκάστοτε συνθήκες. Η ουσία βρίσκεται σε εκείνο το «κάτι» που σε παρακινεί μέσα σου να συμπεριφερθείς με τον ανάλογο τρόπο.

Να είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου με λίγα λόγια και να μη πηγαίνεις εκεί που σε πηγαίνουν οι άλλοι. Να κάνεις όλα εκείνα που σε γεμίζουν σαν άνθρωπο και χαρακτήρα. Μη γίνεσαι ένα με όλους. Δείξε τι είσαι και τι θέλεις χωρίς να χρειάζεται να απολογείσαι γι αυτό. Δεν είναι αναγκαίο να χωράς σε όλων τα καλούπια. Ούτε να είσαι αποδεκτός από τους πάντες. Να έχεις γνώμη και να τη διατυπώνεις μόνο όταν έχεις επιχειρήματα.

Το σημαντικότερο είναι να είσαι ντόμπρος απέναντι στον ίδιο τον εαυτό σου. Να μη του κρύβεσαι. Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Χτίσε την καλύτερη σχέση με σένα και μετά θα τα βρεις με όλους. Λύσε τους προσωπικούς σου γρίφους και άσε τις απορίες που μπορεί να σου δημιουργούν οι γύρω σου. Κάθε μέρα να ξυπνάς και να ξέρεις το λόγο που θες να αδράξεις κι αυτή τη μέρα.

Μέσα στις τόσες καθημερινές έγνοιες και υποχρεώσεις σου βρες την ουσία της ύπαρξης σου. Δώσε δυναμικό παρόν. Το παρελθόν είναι για να θυμάσαι όσα έκανες το μέλλον για όσα θα σου φέρει αλλά το παρόν είναι δικαιωματικά δικό σου. Καν το λοιπόν κεκτημένο σου.

 

 

Γράφει η Βάσω. 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s