Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

itsmylife-haveatea-bychristina.png

 

Ζωή. Έχεις σκεφτεί τι είναι η ζωή; Εμένα αν μου έλεγαν να ορίσω τι είναι ζωή θα την όριζα ως γεγονότα – ευχάριστα ή δυσάρεστα – και μια αόριστη ρουτίνα. Ναι αυτό είναι για μένα η ζωή. Και ίσως συμφωνήσεις μαζί μου αν αναλογιστείς το τι συμβαίνει στη δική σου ζωή.

Η ζωή είναι το σύνολο όλων εκείνων των όμορφων και άσχημων στιγμών που θα συμβούν μέσα στην μέρα. Όπως η ανατολή του ηλίου που είναι τόσο όμορφη το πρωί, ένα χαρούμενο τραγούδι που άκουσες στο ράδιο, ένας καλός βαθμός στο σχολείο ή το νόστιμο γλυκό που έφαγες. Αλλά και το ξυπνητήρι που δεν το άκουσες, η απώλεια ενός ανθρώπου ή ο τραυματισμός του κατοικίδιου σου.

Επίσης, μαζί με όλα αυτά τα γεγονότα στην ζωή σου υπάρχει και αυτή η αόριστη ρουτίνα όπως προείπα. Είναι τα πράγματα που ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, ή κάποιες φορές τη βδομάδα. Ρουτίνα που κανείς δεν σου είπε να κάνεις άλλα προκύπτει από τις υποχρεώσεις απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό και την κοινωνία. Μπορεί όλα όσα αναφέρθηκαν να σου φαίνονται περίεργα αλλά αυτό που θέλω να σου δείξω είναι ότι η ζωή είναι ένα σύνολο τόσων πραγμάτων, τα οποία μονάχα εσύ μπορείς να χειριστείς. Μπορείς να τα βάλεις στην σειρά, να μπεις σε ρυθμό. Να κρατήσεις το «τιμόνι» της ζωής σου και να οδηγήσεις εκεί που θέλεις εσύ.

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Όσο δύσκολα και αν είναι τα όσα έρχονται στον δρόμο σου, όσα εμπόδια και αν μπαίνουν μπροστά σου, πάντα μπορείς να κάνεις κάτι για να τα ξεπεράσεις, με επιμονή και υπομονή δεν έχασε κανείς. Και σημασία να ξέρεις δεν έχει μόνο να αντέχεις και να ξεπερνάς τα άσχημα. Έχει και να μπορείς να απολαμβάνεις τα όμορφα, τα οποία υπάρχουν ακόμη και στις άσχημες περιόδους. Δεν υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές, όπως έχει πει κάποιος. Υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.

Και να ξέρεις ότι έχεις πάρει τη ζωή στα χέρια σου όταν χαμογελάς αληθινά μέσα στα άσχημα.

 

Γράφει η Χριστίνα.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Christina:

@Christina,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s