Ο φεμινισμός -δεν- βλάπτει σοβαρά εσάς και τους γύρω σας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

 

feminism-haveatea-bychristina.png

Το θεωρώ ανεπίτρεπτο εν έτη 2018 να υπάρχει αυτό το φαινόμενο και πιθανότατα να αυξάνεται σε κάποιες περιπτώσεις. Στερεότυπα, διακρίσεις, ηλίθιες προκαταλήψεις  που φανερώνουν το ποιόν του ανθρώπου και πολλά για την παιδεία του. Και μην προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου, θα σε χαρακτηρίσουν  ‘’ανίδεη φεμινίστρια’’ και με επιφανειακή μόρφωση… Ενώ στην πραγματικότητα αυτοί είναι που δεν διαθέτουν ίχνος της!

Ποιος είπε πως υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα φύλα; Ο όρος της ισότητας (προφανώς άγνωστος σε μερικούς)  θα έλεγα πως είναι το εργαλείο εξάλειψης όλων αυτών των μορφών διακρίσεων εις βάρος του γυναικείου πληθυσμού. Είτε σε εργασιακό χώρο, είτε σε κοινωνικό επίπεδο, ακόμα και σε εκπαιδευτικούς- μορφωτικούς τομείς. Πόσες φορές άκουσες να λένε ‘’αυτή η δουλειά δεν είναι για σένα, είσαι γυναίκα’’ ή το άλλο ‘’φόρεσε κάτι πιο θηλυκό, έτσι θα τους αρέσεις’’.  Το λιγότερο απαράδεκτο να ακούγονται τέτοιες φράσεις  στην εποχή μας. Μα έχω χάσει κάθε ελπίδα που είχα ,πως μπορεί να αλλάξει κάτι… Μάταια όμως  όταν η παιδεία, η πνευματική και ηθική καλλιέργεια απουσιάζει παντελώς από τους «μοντέρνους ανθρώπους» της κοινωνίας μας.

Με θίγει ακόμη περισσότερο όμως το γεγονός ότι υπάρχουν άντρες εκεί έξω που αντιμετωπίζουν  τις γυναίκες ως μέσο ικανοποίησης των σεξουαλικών τους αναγκών, είτε ως επαγγελματικό μέσο εκμετάλλευσης που θα τους επιφέρει οικονομικό κέρδος. Ποιος σου έδωσε ρε άνθρωπε τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεσαι έτσι μια γυναίκα, που νομίζεις πως θα της  επιβληθείς με απειλές και εκφοβισμούς… Έννοιες όπως σεβασμός, αξιοπρέπεια, εκτίμηση  είναι τόσο αδιάφορες για τους ίδιους. Με θλίβει ιδιαίτερα που υπάρχουν τέτοια μυαλά στις μέρες μας…

Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο ξακουστός παρεξηγημένος φεμινισμός… Είναι πολλά παραπάνω από μια απλή λέξη, είναι σύνολο πνευματικά απελευθερωμένων γυναικών που δεν χάνει το κουράγιο του να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει  κάθε ελευθερία που δικαιούται αλλά κυρίως το πιο απλό, το δικαίωμα της ισότητας. Αξιοθαύμαστη θεωρώ η αποφασιστικότητα και το πείσμα να καταρρίψουν κάθε άποψη που τις θέλει κατώτερες.

Ανεξαρτήτως φυλής, τάξης, θρησκείας, εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού είναι γυναίκες με δυναμισμό που υποστηρίζουν άκριτα τα πιστεύω τους! Κι δεν έχουν κανένα μίσος για το αντίθετο φύλο, όπως πολλοί νομίζουν. Να μην μακρολογώ, κάθε γυναίκα είναι μοναδική, διαθέτει τόσα αγαθά που ούτε η ίδια ξέρει.  Αγαπήστε τες!

 

Γράφει η Σοφία.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Sofia:

@Sofia,Haveatea

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s