Η ευαισθησία είναι κατάρα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

hurtful-haveatea-bylydia.png

 

Ανήκω στους ανθρώπους, που το άγχος είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι κάθε χτύπος της καρδιάς και κάθε ανάσα. Άγχος για το παραμικρό, μια ανίατη αρρώστια που πρέπει να εξαφανιστεί.

Ζηλεύω και θαυμάζω τους ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι ψύχραιμοι, να μην επηρεάζονται από μια μηδαμινή είδηση, να μην τους νοιάζει τίποτα. Ζηλεύω αυτούς που έχουν καταφέρει και έχουν ελέγξει το άγχος τους, κάτι που προσπαθώ και εγώ με πολύ μικρή πρόοδο σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να ήμουν σαν αυτούς που έχουν όση ευαισθησία χρειάζεται ώστε να μην είναι αναίσθητοι ή τουλάχιστον να μην επηρεάζονται ολοκληρωτικά από τον έξω κόσμο.

Αρκετές φορές σκέφτομαι τι θα ήταν αυτό που θα ήθελα να αλλάξω σε εμένα, παρόλο που πιστεύω, πως ότι μας δοθεί έχει λόγο ύπαρξης. Αυτά που θα ήθελα να αλλάξω είναι η ευαισθησία μου και το άγχος που εισέρχεται στον οργανισμό μου από παντού. Βέβαια το άγχος είναι ένα αναγκαίο κακό που βρίσκεται εκεί κάθε στιγμή και σε κάθε δυσκολία, κάνοντας αθόρυβη την είσοδο του. Θα ήθελα τουλάχιστον να το ελαχιστοποιήσω σε ένα βαθμό που δεν θα με επηρεάζει  τόσο πολύ στην ζωή μου. Και η ευαισθησία μου, τόσο μεγάλη, παραπάνω από αυτή που χρειάζεται ο κόσμος για να ζήσει. Πιθανόν είναι και αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους, αλλά τι να το κάνω όταν εγώ η ίδια νιώθω πως φθείρομαι και καταστρέφομαι εσωτερικά όλο και περισσότερο κάθε φορά.

Το μυστικό μου είναι να ξεσπάω, συνήθως σε κλάματα, κάτι που με βοηθάει να νιώσω καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις. Άλλες φορές τα κρατάω μέσα μου, κάτι που δεν συνιστώ διότι μετά γίνεσαι χειρότερα και παρόλο που πρέπει να είσαι χαρούμενος γεμάτος χρώματα σταδιακά πλημμυρίζεσαι από μαυρίλα, σκοτεινότητα και μουντίλα.

Κλείνοντας, να ομολογήσω πως γράφοντας από το κείμενο είχα άγχος, να δώσω συμβουλή σε όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με εμένα, μην δίνετε σημασία στο παραμικρό γιατί αυτό μετά γίνεται όλο και πιο μεγάλο!

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s