Φιλίες με ημερομηνία λήξης. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

fri.ends.-haveatea-bysofia.png

 

Τελικά πονάει να χάνεις φίλους δίχως λόγο και αιτία.  Παράξενο έτσι; Κι όμως συμβαίνει… Έτσι ξαφνικά, από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι. Κι εσύ μέχρι λίγες μέρες πριν είχες ψευδαίσθηση πως αυτή η φιλία θα κρατήσει χρόνια, πως τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο ανάμεσα σας. Πόσο λάθος; Πόσο άσχημο να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους τόσο εύκολα;

Σε πρώτο στάδιο αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Τι λάθος έκανες;; Που έφταιξες στην τελική… Καταλήγεις πως δεν ευθύνεσαι εσύ, απλά αυτή η φιλία είχε ημερομηνία λήξης και στην περίπτωση που κάτι αλλάξει στο μέλλον, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν.  Νιώθεις προδοσία, θυμό, οργή και μία απρόσμενη απόρριψη. Για τους δικούς του προσωπικούς λόγους αποφασίζει να σε αποβάλλει από τη ζωή του και δεν σου εξηγεί  ποτέ το γιατί.

Στη συνέχεια  καταβάλλεις τις προσπάθειες σου, διότι δεν θες να χαθεί αυτό που έχετε. Σε κάποια φάση  όμως συνειδητοποιείς πως δεν αλλάζει κάτι, πως πλέον δεν θέλει καμία επαφή μαζί σου. Και δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να μην ταιριάζετε  σαν άνθρωποι, σαν χαρακτήρες… Κάτι άλλο φταίει κι εσύ δεν το γνωρίζεις.  Αναρωτιέσαι  πως γίνεται να έχει ξεχάσει τόσο εύκολα όσα ζήσατε, αλλά πρέπει να αποδεχτείς πως δεν σε γουστάρει για παρέα του πια. Βρήκε την ευκαιρία του να σε πετάξει από τη ζωή του και να μην έχετε πλέον ούτε τα τυπικά. Σεβαστό.

Από την άλλη, όμως, νιώθεις και κάπως τυχερός που έφυγε ένα τέτοιο άτομο από τη ζωή σου, με τη δική του βούληση. Άλλωστε ποιός ο λόγος να συνεχίσει να σε κοροϊδεύει έτσι; Να νομίζεις πως σε αντιμετωπίζει ,όπως εσύ εκείνον, ενώ προσποιείται… Αυτό είναι απλά κακό. Το χειρότερο όμως είναι όταν προτιμά άλλη παρέα από τη δικιά σας. Και θα ήθελες να στο πει στα ίσια, αποφεύγοντας όλες τις φθηνές δικαιολογίες που μόνο μπορούν να τον ρίξουν κι άλλο στα μάτια σου. Καμία ειλικρίνεια, κανένας σεβασμός, καμία εντιμότητα  στη στάση του!

Ούτε ένα μήνυμα να δει πως είσαι, πως κυλάει η ζωή σου, αν είσαι καλά, αν ζεις ή πέθανες… Τόση αδιαφορία ρε γαμώτο; Τόση απάθεια; Τι άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη; Στην καλύτερη περίπτωση, από τις τύψεις και μόνο να θελήσει να μάθει νέα σου, θα προσποιηθεί ότι νοιάζεται. Κι αυτό είναι που σε εξοργίζει. Δεν έχεις ανάγκη το ψεύτικο ενδιαφέρον του, έτσι το παίρνεις απόφαση και κόβεις κάθε επαφή αφού έχει κλονιστεί κάθε ίχνος αγάπης που είχες μέσα σου για εκείνο το άτομο.

Άλλωστε όλα για κάποιο λόγο γίνονται όμως και σε κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις ποιοι αξίζουν να μείνουν στη ζωή σου, ποιοι το θέλουν και θα προσπαθήσουν γι’ αυτό και ποιοι ήταν οι τοξικοί που έπρεπε να αποβάλλεις! Οπότε μην σκάτε, υπάρχουν πολυτιμότεροι άνθρωποι δίπλα σας που μέρα με τη μέρα σας επιβεβαιώνουν με το παραπάνω την αξία τους, σας δημιουργούν την ανάγκη να τους θεωρείτε απαραίτητους για εσάς!

 

Γράφει η Σοφία.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Sofia:

@Sofia,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s