Τα μοναχοπαίδια δεν είναι κακομαθημένα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

familysonlychild-haveatea-byvicky.png

 

Θα ακούσεις πολλές φορές να χαρακτηρίζουν τα μοναχοπαίδια ως κακομαθημένα. Μόλις ακούσουν ότι ένα παιδί δεν έχει αδέρφια αμέσως τους έρχεται στο μυαλό ένα γκρινιάρικο παιδάκι που συνεχώς κλαίει και απαιτεί.  Μέγα λάθος!

Οι γονείς μας μάς είχαν πάντα αδυναμία και αυτό είναι λογικό μιας που ήμασταν και είμαστε το μοναδικό τους παιδί. Πάντα μας προστάτευαν σαν κόρη οφθαλμού, κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας.  Ποτέ δεν μας χάλασαν χατίρι γιατί εξ’ αρχής ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα σε εμάς.

Εμείς τα μοναχοπαίδια δεν έχουμε μάθει να απαιτούμε. Ξέρουμε πολύ καλά πως πρέπει να παλέψουμε για οτιδήποτε εάν το θέλουμε. Μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία να διεκδικούμε ότι επιθυμούμε γιατί από τη γέννα μας μάθαμε ότι θα είμαστε μόνοι.  Μπορείς να μας χαρακτηρίσεις και «σκληρά καρύδια» άσχετα αν πολλά βράδια κλαίμε κρυφά γιατί νιώθουμε πιο μόνοι από ποτέ.

Είμαστε ανταγωνιστικά πλάσματα αλλά έχουμε μάθει να δίνουμε την αγάπη μας και με το παραπάνω. Δινόμαστε και δενόμαστε με ανθρώπους με σκοπό να τους προσφέρουμε το απόθεμα αγάπης που υπό άλλες συνθήκες, αυτήν την αγάπη θα την είχαμε δώσει στα αδέρφια μας.

Μαχητές από μικροί και σε όλα. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα και από νεαρή ηλικία είχαμε μια ρετσινιά να μας ακολουθεί.  Έχουμε μάθει όμως ότι ο κόσμος θα αλλάξει γνώμη μόλις μας γνωρίσει.  Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Εκτός από τη μοναξιά. Αυτή είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Τη φοβόμαστε όσο τίποτα άλλο.

Το αιώνιο παράπονο μας! Ότι δεν έχουμε ένα αδερφάκι. Και ναι, ξέρω ότι θα ακούσεις πολλά μοναχοπαίδια να λένε πως δεν θέλουν αδέρφια γιατί τα έχουν όλα δικά τους και ότι έχουν αντικαταστήσει τη φιγούρα του αδερφού με έναν φίλο. Πίστεψε με, κανένας δεν το πιστεύει. Ζηλεύουμε και μάλιστα πολύ!

Εν ολίγοις, όπως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Δεν μπορούμε να μπούμε στο ίδιο καζάνι με όλα τα μοναχοπαίδια αν και έχουμε πολλά κοινά. Πάντως αν γνωρίσεις μοναχοπαίδι ετοιμάσου να αγαπηθείς όσο κανένας άλλος.

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα μοναχοπαίδια δεν είναι κακομαθημένα. @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s