Σιωπή, ένας διάλογος μονολόγων. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

selftalk-haveatea-bykostas

 

Όταν ξεκινάγαμε μαζί αυτό το παιχνίδι, πίστευα ότι δε θα κρατούσε για πολύ, για την ακρίβεια πίστευα ότι θα άντεχε τόσο λίγο μέχρι να βρω κάτι καινούργιο να ασχολούμαι, βαριέμαι βλέπεις τόσο εύκολα και μαζί σου κάποιος δεν μπορεί να πει και πολλά, μόνο να κάνει μια αναμόχλευση των περασμένων. Αυτά που θα ακούσει από εσένα είναι ακόμη λιγότερα δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν άρρωστο μονόλογο, δίχως αρχή, μέση, τέλος.

Μα χορτάσαμε ο ένας τον άλλο με τόσους μονολόγους, τόσα πρόστυχα αγγίγματα, αφήνοντας πάνω μας διαδρομές, τόσες πολλές, τόσο τραχιές που δεν θέλαμε να τις περπατήσουμε ξανά, μα και τόσο όμορφες ώστε να μην μπορούμε να το τηρήσουμε, ωριμάσαμε μαζί. Και όσο και αν ήθελα να θυμάμαι την καλοσύνη που μου έδινες, άλλο τόσο, ήθελα να θυμάμαι την ώρα της εκδίκησης μου. Στην χώρα μας, μπορούσαμε να μιλάμε με τα μάτια, κάθε κουβέντα χανόταν στο κενό, καμία κουβέντα δεν χρειαζόταν για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, στην χώρα μας, έφτανε μισό χαμόγελο για να είμαστε ευτυχισμένοι και μισή κραυγή για να δυστυχήσουμε ξανά.

Σου λέω τι άκουσα εδώ μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια, γιατί άκουγα πολύ καλά κάθε λεπτομέρεια, και όσο το έκανα, έλεγα στον εαυτό μου να περιμένει. Δεν θα ήσουνα τίποτα χωρίς εμένα, ακόμη και τώρα ίσως να μην είσαι τίποτα, παρά μόνο μια ιδέα. Στις χειρότερες συμβουλές που μπορούσες να μου δώσεις, σου απάνταγα με ένα τραγούδι και χανόσουν. Το παράξενο είναι ότι στην πορεία και με τα χρόνια, και καθώς η σχέση μας δυνάμωνε, απέκτησες και άλλες χρησιμότητες.

Κατέληξες πολλές φορές να είσαι η πιο σοφή μου απάντηση, γεμάτη νόημα και τόσο εύκολα παρεξηγήσιμη, για τους πολλούς μια κατάφαση, για τους άλλους ένα ερωτηματικό, για εμένα ένα χαμόγελο, μια ειρωνεία, ίσως
η γνώση πως έχω δίκιο και δεν χρειάζεται να το αποδείξω σε κανέναν, εφόσον το ήξερα εγώ κι εσύ, ήταν αρκετό.

 

Γράφει ο Κώστας.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Kostas:

@Kostas, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s