Καρδιά και λογική: το σταυροδρόμι των αποφάσεων. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

mindorheart-haveatea-bylydia.png

 

Αποφάσεις στην ζωή μας. Αποφάσεις που χρειάζονται τον χρόνο τους, που είναι αυθόρμητες, που δεν χρειάζονται ούτε μια σκέψη. Το δύσκολο όμως είναι το αβέβαιο αποτέλεσμα σε μερικές από αυτές.

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κίνητρα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά μια σημαντική διαφορά των ανθρώπων στην λήψη αποφάσεων είναι τι θα ακούσουν: το μυαλό ή την καρδιά;; Μια ερώτηση που για αρκετούς είναι ξεκάθαρη και άλλοι δεν γνωρίζουν την απάντηση πολεμώντας μέσα τους σαν να τους κυριαρχούν δαίμονες.

Το μυαλό, που σχετίζεται με την λογική είναι κατά κάποιον τρόπο το πιο σωστό κριτήριο. Ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι διότι δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς, είναι πιο σταθερό και ξεκάθαρο. Οι ανθρώπους που αποφασίζουν με βάση την λογική τους είναι πιο σίγουροι για αυτό που θέλουν και αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι δεν αναμειγνύουν τα αισθήματα τους με τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Από την άλλη μεριά, είναι οι άνθρωποι της καρδιάς, οι άνθρωποι του αισθήματος, οι άνθρωποι που πρέπει να ρωτήσουν πρώτα το εσωτερικό τους και μετά να προβούν στα υπόλοιπα σχέδια τους. Σε αυτά τα άτομα υπάρχει και μια δόση λογικής η αναλογία, βέβαια, είναι μηδαμινή.

Το συναίσθημα είναι αλλιώς, είναι πιο περίπλοκο, είναι πιο μπερδεμένο και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι πιο αποφασιστικό, ακόμα και από την λογική. Αλλά τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος;  Αυτός που γεμίζει εσένα! Εγώ θα πρότεινα ένα κοκτέιλ! Λίγη λογική, λίγο συναίσθημα, κάποια κίνητρα και να το, «το τρίπτυχο της επιτυχίας», για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Κανένας δεν αγάπησε μόνο με την καρδιά του και κανένας δεν ονειρεύτηκε μόνο με το μυαλό του.

Για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να βρεις τον τέλειο συνδυασμό ώστε να είσαι σίγουρος με το αποτέλεσμα. Ούτε ο έρωτας να σου πάρει τα μυαλά, αλλά ούτε και τα όνειρα να σε γεμίσουν τυφλές ελπίδες και ύστερα μένει μια ραγισμένη καρδιά!

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s