Η μαγεία της διαφορετικότητας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

equality-haveatea-bysofia.png

 

Όλοι είμαστε άνθρωποι. Άνθρωποι ίδιοι, με μερικά χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν. Άνθρωποι με ιδέες, όνειρα, φιλοδοξίες και λαχτάρα για ζωή. Πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος; Για πόσα είναι ικανός; Για τα πάντα! – Αυτό βέβαια έχει και μια αρνητική σημασία, αλλά δεν θα ήθελα να δώσω βάση εκεί.

Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, και αυτό είναι που ομορφαίνει τις ζωές μας, που τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες. Ψηλός, κοντός, αδύνατος, εύσωμος, σκουρόχρωμος, με φακίδες και οποιοδήποτε άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό που διαθέτει κάποιος, δεν τον καθιστά κατώτερο ή ανώτερο από το συνάνθρωπο του.

Έννοιες όπως ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία, τρανσοφοβία δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν στις μέρες μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονοι και προοδευτικοί. Όχι φίλε, δεν είσαι τίποτε απ’ αυτά όταν φοβάσαι να δεχτείς κάτι που τυχαία δεν είσαι ή όταν βάζεις ταμπέλες σε ότι σου κάθεται «στραβά» στο μάτι. Ποια η ουσία να είμαστε όλοι ίδιοι και κανένας ξεχωριστός;

Με τις τέλειες ατέλειες μας, τις οποίες έχουμε αποδεχτεί, θα συνεχίσουμε να ζούμε γιατί η ζωή είναι τόσο λίγη, τόσο μικρή. Πρέπει να σου περάσει αδιάφορος αυτός που θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά του με το να σε μειώσει. Μην φοβηθείς να κάνεις αυτό που θα σε γεμίσει, πειραματίσου με τον εαυτό σου και τόλμησε μια αλλαγή!

Λατρεύω να περιπλανιέμαι στους δρόμους και να παρατηρώ το πόσο όμορφος είναι ο καθένας μας, να βλέπω αυτά τα χαμόγελα να ζωγραφίζονται στα κουρασμένα πρόσωπα τόσων ανθρώπων. Μου δίνει δύναμη όταν τους βλέπω ενωμένους, όταν κανένα εμπόδιο δεν μπαίνει ανάμεσα τους. Το χρώμα, οι αναλογίες, η σεξουαλική ταυτότητα, η θρησκεία, η οικονομική κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο από απλά στοιχεία και ιδιότητες ενός ατόμου. Δεν μπορούν να εμποδίσουν κανένα μας να αναπτύξει μια σπουδαία και δυνατή σχέση με κάποιον άλλο.

Γιατί να φοβόμαστε την κριτική; Γιατί να μας νοιάζει τι θα πούμε όταν για παράδειγμα μας δουν παρέα με μια μουσουλμάνα, έναν γκέι, μια τρανσ ή μια Αλβανίδα; Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα είναι αυτά που πρέπει να διαθέτει κανείς, που θα μας γεννούν την επιθυμία να περάσουμε χρόνο μαζί με αυτά τα άτομα. Οπότε open your mind και σταμάτα να βλέπεις με τόση αρνητικότητα κάτι που -τυχαία- δεν είσαι.

Δεν θέλω να χάσω την πίστη μου στην ανθρώπινη ψυχή, είναι αξιοθαύμαστο να βλέπεις τελείως διαφορετικούς ανθρώπους, να είναι τόσο ίδιοι στον χαρακτήρα. Ο καθένας μας διαφορετικός, ξεχωριστός και μοναδικό αντίγραφο του εαυτού του μπορεί να ξεχωρίσει στο σύνολο για την προσωπικότητα του, το κάλλος της ψυχής του.

Αγάπα τους γύρω σου και θα αγαπήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο δύσκολο και αν φαίνεται! Equality is the key ♥

 

Γράφει η Σοφία.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Sofia:

@Sofia,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s