Κι όταν φτάνει το τέλος, τι; @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

theend-haveatea-bychristina.png

 

Ξέρω ότι έχουμε αναλύσει πολλές φορές το τι είναι ζωή, βγάζοντας κάθε φορά έναν διαφορετικό ορισμό, αλλά εγώ ακόμη δυσκολεύομαι να κατανοήσω κάθε τι γύρω από αυτή.

Εάν με αφήσεις να αναλύσω τα πάντα γύρω από τη ζωή, θα σου βρω ένα σωρό απορίες και ερωτήσεις όπου λύσεις και απαντήσεις δεν μπορώ να βρω ή βρίσκω μετά από πολύ κόπο και σκέψη.

Γιατί να υπάρχει τέλος σε μια όμορφη κατάσταση;; Γιατί αυτή η λέξη που από τη φύση της είναι φορτισμένη με τόσα αρνητικά συναισθήματα να συνδέεται με καταστάσεις από τις οποίες πηγάζουν μόνο όμορφα πράγματα;;

Ναι μπορεί να μου πεις ότι η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη για να έχει μόνο το καλό και το κακό αλλά δεν είναι ούτε γκρί. Είναι πενήντα αποχρώσεις γύρω από το γκρί – και όχι δεν εννοώ την ταινία – όπου το καλό και το κακό αναμειγνύονται, μπερδεύονται και γίνονται ένα. Οπότε σε κάθε όμορφο βρίσκεις και λίγο άσχημο και το αντίστροφο.

Μπορεί, ακόμη, να μου πεις ότι κάθε τι συμβαίνει στη ζωή σου βρίσκεται στο κέντρο μιας ζυγαριάς όπου τα βαρίδια από τη μία είναι οτιδήποτε καλό γύρω από αυτό και από την άλλη οτιδήποτε κακό. Άρα οποιαδήποτε μεταβολή συμβεί, όπως προσθέσεις και αφαιρέσεις συναισθημάτων, γεγονότων, στιγμών, μπορεί να καταστρέψει την ισορροπία του.

Ξέρω ότι θα μπορέσεις να μου βρεις χίλιες δύο παρομοιώσεις για να μου εξηγήσεις γιατί μπορεί να επέλθει το τέλος σε μία όμορφη κατάσταση και αργά ή γρήγορα θα κατανοήσω ότι ίσως η απορία μου έχει λυθεί εν μέρει.

Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρη μέσα μου ότι το τέλος σαν λέξη είναι κάτι που θα το λύσω ποτέ. Ίσως φταίει το ότι είμαι αρκετά ονειροπόλα και ότι τα «μυαλά τα έχω πάνω από το κεφάλι» όπως μου λέει ο μπαμπάς μου ή απλά η δική μου φαντασία δεν θέλει να τη συμπεριλαμβάνει.

Αυτό που εγώ μπορώ με βεβαιότητα να σου πω για αυτή τη λέξη είναι ότι πάντα υπάρχει μετά.  Όταν φτάνει το τέλος η μόνη σου επιλογή είναι να ξεκινήσεις ξανά για κάτι καλύτερο, για κάτι που θα σε κάνει να βγάλεις μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και θα σε δυναμώσει. Μετά το τέλος, όσο αδύναμος και να νιώθεις, βγαίνεις δυνατός.

Και βγαίνεις δυνατός γιατί αυτή είναι η μόνη σου επιλογή.

 

Γράφει η Χριστίνα.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Christina:

@Christina,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s