Φθινόπωρο : τι σε περιμένει; @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

falldays-haveatea-bylydia.png

 

Με την φθινοπωρινή ισημερία που ήταν πριν λίγες μέρες, εκτός από το γεγονός ότι και επίσημα ήρθε το φθινόπωρο, βαδίζουμε και εμείς με την σειρά μας στην αλλαγή του καιρού και σε ένα πιο κρύο κλίμα από αυτό που είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες, συγκεκριμένα άνοιξη και καλοκαίρι.

Λαμπρή είσοδος για την δεύτερη μεταβατική εποχή του χρόνου. Άλλη μια εποχή που δεν ξέρεις τι να φορέσεις  και η σταδιακή κάλυψη του σώματος μας είναι γεγονός.

Ξεκινάμε με τον Σεπτέμβρη, που σημαίνει θεωρητικά το τέλος του καλοκαιριού, αλλά συνεχίζει για λίγο ακόμα τον ζεστό καιρό, τις ώρες που έχει ήλιο. Επίσης σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να ξεκινήσεις τις «υποχρεώσεις» σου, οι οποίες ανάλογα με την ηλικία σου είναι είτε το σχολείο ή η σχολή, είτε η δουλειά, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε;! Πρακτικά όμως είναι ακόμα Αύγουστος στις καρδιές μας. Δύσκολος ο αποχαιρετισμός του καλοκαιριού. Και ίσως αυτοί να είναι οι λόγοι που είναι κάπως μισητός στους ανθρώπους αυτός ο μήνας.

Συνεχίζουμε με τον Οκτώβρη. Ίσως ο πιο μεταβατικός μήνας όσον αφορά τον καιρό. Σιγά σιγά χρειαζόμαστε την ζακέτα μας, το πουλόβερ μας και το μπουφάν μας. Έρχεται ο χειμώνας όπου να ‘ναι. Ο ήλιος δεν καίει, τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα και ξεραίνονται και όταν τα πατάς παράγουν αυτή την ωραία ηχητική υπόκρουση, ένας ήχος που επίσης αγαπώ. Μουντός καιρός, βροχερός μέρες, υγρασία με ο, τι αυτή συνεπάγεται.

Τελευταίος ο Νοέμβριος. Ο λόγος που τον αγαπάμε είναι ότι σημαίνει τον ερχομό των Χριστουγέννων, μια εποχή αγαπημένη σε όλους. Με την σειρά του, μας ειδοποιεί για τον βαρύ πια χειμώνα που έρχεται, τα δέντρα είναι σχεδόν γυμνά και το μπουφάν είναι πλέον απαραίτητο. Ίσως ο λιγότερο μεταβατικός μήνας του φθινοπώρου καθώς απέχει μόνο έναν μήνα από τον χειμώνα που περιμένει στην γωνία για να εμφανιστεί.

Το φθινόπωρο, αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω με λίγες λέξεις, σε βάζει στην δύσκολη θέση να αποφασίσεις αν θα πάρεις ζακέτα μαζί σου ή αν τα σανδάλια είναι υπερβολικά, και καταλήγεις να κοιτάς την ντουλάπα έχοντας αργήσει. Όχι, μην ξανά πέσεις σε αυτή την παγίδα!

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s