Όσα κρατάς ζωντανά μέσα σου, δε φεύγουν ποτέ. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

fadepeople-haveatea-byvasso.png

 

Το μόνο που θέλω, είναι να ήσουν εδώ. Μόνο αυτό. Περνάνε από το μυαλό μου διάφορες στιγμές μας και στο τέλος το μόνο που μου μένει είναι θλίψη για το πόσο καιρό έχω να δω το πρόσωπό σου. Να καταλάβω την υφή σου. Σε ψάχνω σε φωτογραφίες, σε βίντεο, να σε δω ξανά. Πεθαίνω, για να σε δω. Είναι και αυτό που σε έβλεπα και με ηρεμούσες. Ο, τι κι αν είχα, όσα κι συνέβαιναν, εσύ ήσουν το αναζωογονητικό μου.

Ήξερα πως μόλις σε αντίκριζα θα είχα χιλιάδες λογούς για να ξεπεράσω τα πάντα. Εσύ ήσουν ο κυριότερος και ο πρώτος. Υπήρχες εσύ και δημιουργούσες όλους τους υπολοίπους. Μου πρόσφερες τόση εσωτερική δύναμη. Κι η ίδια αίσθηση ήταν εκείνη που με έκανε να αναρωτιέμαι, αν όσα ζούσα ανάμεσα στα δυο σου χέρια, ήταν όντως αληθινά. Τόση μαγική αύρα, που θεωρούσα πιθανό όλα αυτά, να τα φαντάζομαι ή να στέκουν μπροστά μου σαν σε όνειρο.

Και αυτό που με σκοτώνει λίγο λίγο κάθε μέρα κάθε ώρα και στιγμή, που δεν είσαι πλέον εδώ, είναι ότι την αλήθεια αυτή την έχασα. Μια αυστηρή ουσιαστική και ειπωμένη αλήθεια όπως αυτή των παιδιών. Που σε διαπερνά όταν στην λένε έτσι ευθαρσώς και μπορεί να σε εξοργίζει, αλλά όμως είναι η πιο αντικειμενική υπόστασ της και κατά βάθος μέσα σου, το θαυμάζεις που στη λένε. Θαυμάζεις τη πυγμή τους και το θάρρος τους.

Κι εσύ είσαι το δικό μου παιδί, γιατί είσαι κομμάτι μου πια. Έχεις κάτι από μένα και εγώ κάτι από εσένα και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Είσαι ο αντικατοπτρισμός μου. Σαν τους γονείς που διακρίνουν κοινά χαρακτηριστικά στα παιδιά τους.

Ήθελα λίγη μαγεία ακόμη..αλλά αν και χάθηκε πια, σαν κλείνω τα μάτια μου, επιστρέφει. Η μυρωδιά σου μπορεί να πλημμυρίσει την ατμοσφαίρα που αναπνέω, γιατί οι στιγμές μας έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο. Όλα ζωντανεύουν ξανά και ξανά, αρκεί να τα κρατάς ζωντανά μέσα σου, όπως ακριβώς εγώ εσένα.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Όσα κρατάς ζωντανά μέσα σου, δε φεύγουν ποτέ. @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s