Η αμφιβολία σου τρώει τα σωθικά. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

doubt-haveatea-bynasia.png

 

Τα «κακά» αισθήματα είναι αμέτρητα. Ή μάλλον ας μην τα ονομάσουμε «κακά». Είναι αυτά, που όταν σε επισκεφτούν σου τρώνε τα σωθικά, αυτά που δεν αφήνουν το μυαλό σου σε ηρεμία. Σου προκαλούν μια σύγχυση, και αν δεν έχεις μάθει να τα διαχειρίζεσαι…Τότε δύσκολα τα ξεπερνάς.

Για μένα το πιο πονηρό αίσθημα είναι, ίσως, η αμφιβολία. Δεν είναι τυχαίο που είναι θηλυκού γένους. Αν είχε μορφή, σίγουρα θα ήταν γυναίκα. Δυναμική και θα ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση. Μονάχα μια σκέψη μπορεί να σε οδηγήσει στην αμφιβολία, και τότε αυτή τρυπώνει στα δρομάκια του μυαλού σου και κάνει βόλτες.

Πάντα με το κεφάλι ψηλά και χαμογελά που κατάφερε να σε οδηγήσει σε αυτή την τρέλα. Νιώθει υπερήφανη που σε έχει κάνει να τους αντιμετωπίζεις όλους σαν δράκους. Δεν εμπιστεύεσαι κανέναν, ο,τι και να ακούσεις το κοσκινίζεις πρώτα χίλιες φορές για να εντοπίσεις το ψέμα. Ακόμα κι αν τελικά σε πείσεις πως κανείς δεν σου απέκρυψε την αλήθεια, θα κρύβεις πάντα υπόνοιες πως όλοι παίζουν θέατρο για να μην σε στεναχωρήσουν.

Νιώθεις την καρδιά σου σε κάθε σου σκέψη όλο και πιο πολύ να μικραίνει. Και αυτή συνεχίζει να περιπλανιέται, δίχως ενοχές. Είναι άτιμο θηλυκό. Δεν θα σε αφήσει σε ησυχία μέχρι να σε δει να μην αντέχεις άλλο. Δεν θα σταματήσει εάν δεν σε δει να πέφτεις κάτω και σχεδόν να ξεμένεις από δάκρυα. Θα κοιμάται και θα ξυπνάει μαζί σου, κάθε μέρα.

Μέχρι την στιγμή που τελικά θα ανοίξεις τα μάτια σου. Θα δεις καθαρά, θα σκεφτείς λογικά. Και τότε θα την ψάξεις, θα τρέξεις να βρεις σε πιο στενό έχει πάλι κρυφτεί. Θα την πιάσεις από τα μαλλιά και έτσι θα την σέρνεις μέχρι να βρεις την πόρτα που θα την οδηγήσει έξω από το μυαλό σου.

Τότε η υπερηφάνεια θα μεταφερθεί σε εσένα, γιατί μπόρεσες να την νικήσεις, και λίγο θα σε νοιάξει εάν πονάει. Γιατί ο πόνος που αυτή σου προκάλεσε ήταν δυσβάσταχτος, σε έκανε να λυγίσεις και να χάσεις την δύναμή μου. Σε παραμόρφωσε σε ένα ανίκανο πλάσμα, κάνοντας σε να πιστέψεις πως όντως είσαι. Και τώρα την έχεις απέναντι σου, την κοιτάς στα μάτια, την κάνεις να σε φοβάται, γιατί εσύ είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου.

Την απειλείς, πως εάν τολμήσει να σε ξανά κατακτήσει θα την εξοντώσεις μια και καλή. Επειδή η δύναμη που κρύβεις μέσα σου είναι απεριόριστη, και μπορείς να νικήσεις τα πάντα! Ακόμα και τα ίδια σου τα αισθήματα.

 

Γράφει η Νάσια Ν.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

imageedit_1_2705795239.png

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s