Η αίσθηση της αφής. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

hands-haveatea-bylydia.png

 

Τα χέρια. Ένα ανεξήγητο συναίσθημα. Μόνο με ένα άγγιγμα μπορείς να νιώσεις όλο σου το είναι να παραδίνεται και να χάνεται στον χώρο και στον χρόνο.

Μπορείς να εκφράσεις συναίσθημα χωρίς μια ματιά χωρίς μια λέξη. Σφίγγοντας απλά το χέρι του άλλου. Πώς μόνο με το άγγιγμα των άκρων μας μπορούμε να νιώσουμε ισάξια ή και ανώτερα αισθήματα με ένα φιλί;

Ίσως οφείλεται στην επαφή, ίσως στο χέρι της καρδιάς, ίσως στην δύναμη μας, ίσως στην χημεία των ανθρώπων, ίσως στο σύμπαν. Αμηχανία ή έρωτας, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο και αν υπάρχει είναι κάτι ουδέτερο. Και όταν σε αγγίξει ο έρωτας μην τον αφήσεις, για κάποιο λόγο σου χτύπησε την πόρτα, φαντάσου τι μπορεί να κάνει με το υπόλοιπο σώμα του, αν με ένα μόνο άγγιγμα καταφέρει να σε αναστατώσει! Τα χέρια, η αρχή ενός έρωτα ή η αρχή μιας γνωριμίας, ένα άγγιγμα και όλα αλλάζουν, όλα μαγνητίζονται. Τα χέρια μιλάνε, με τον τρόπο τους, όχι για το μέλλον, για το παρόν και το παρελθόν, καταφέρνουν και διηγούνται πράγματα. Εκφραζόμαστε, μιλάμε, αγαπάμε, δημιουργούμε, με τα χέρια μας!

Ένα πολυμηχάνημα τα χέρια μας και η πρώτη επαφή μας με τους γύρω μας. Και εκφράζουν πράγματα για τον εαυτό μας. Και πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που μας συμβαίνει αυτό, που έχουμε αυτή την δυνατότητα. Να μιλάμε και παράλληλα να μιλάνε και τα χέρια μας. Να διώχνουμε τον φόβο, να διώχνουμε τον πόνο, να διώχνουμε τα δάκρυα. Να δίνουμε αγάπη, στήριξη, συμπόνια, να δίνουμε κουράγιο.

Είμαστε άνθρωποι, παράξενα πλάσματα για τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς. Ανεξήγητα όντα οι άνθρωποι και ακόμα πιο ανεξήγητα τα πράγματα που κάνουν. Και αυτό δεν είναι μόνο το ανεξήγητο πράγμα πάνω μας, υπάρχουν πολλά, αλλά αυτό είναι που μας ξεχωρίζει. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που «κρίνουν» ή / και «διαβάζουν» τους γύρω τους παρατηρώντας απλά τα χέρια των άλλων.

 

Γράφει η Λυδία.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s