Μη διστάζεις να πεις το «ναι». @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

sayyes-haveatea-byvasso.png

 

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σ’αυτή τη ζωή που ζούμε. Κι όλο όμως τους καταρρίπτουμε. Κι αυτό γιατί δεν είναι παρά στερεότυπα του μυαλού μας. Διότι αλλιώς κυλάει η πραγματικότητα σε μένα και αλλιώς σε σένα, γλυκέ μου. Μη ξεχνάς πως ο καθένας βλέπει όσα συμβαίνουν γύρω του με τον δικό του μοναδικό τρόπο καθώς μυαλά υπάρχουν πολλά και είναι διαφορετικά.

Έρχομαι λοιπόν σήμερα και αναρωτιέμαι εξαιτίας μιας αφορμής που μου δόθηκε, αυτό που όλοι άντρες – γυναίκες πιστεύουν πως το ταίρι που θα έχουν δίπλα τους πρέπει να είναι εκεί γι’ αυτούς συνέχεια, άσχετα με την αντιμετώπιση που δείχνουν εκείνοι απέναντί τους.

Να είναι εκεί και κάθε μέρα να τους λένε πόσο τους θέλουν στη ζωή τους, πόσο θέλουν να είναι μαζί. Ότι είναι ο μοναδικός ή μοναδική που τους βγάζει πράγματα, να τους λένε κάθε μέρα να βγουν έστω και για ένα καφέ. Όμως εκείνοι με τη σειρά τους να μη θέλουν για τους δικούς τους λόγους, κάτι να τους εμποδίζει να βγουν μαζί τους και να τους δώσουν μια ευκαιρία.

Ακόμη χειρότερα να ξέρουν εξ’ αρχής οτι δεν τους κάνει καμία αίσθηση αυτός που καθημερινά προσπαθεί να τους προσεγγίσει.

Όταν όμως ο καιρός περάσει και οι προσπάθειες από πλευρά τους πάψουν να υφίστανται τότε δια μαγείας η αντίθετη πλευρά υποστηρίζει ότι τελικά δεν τους ήθελαν και τόσο. Δεν προσπάθησαν και πολύ. Μόλις έφαγε δυο-τρία άκυρα αμέσως σταμάτησε να στέλνει και ένα σωρό αλλά τέτοια υπέροχα.

Όταν τα ακούω αυτά τρελαίνομαι και θέλω να βάλω τα γέλια. Κανείς δε θα σε περιμένει για πάντα. Υπάρχουν τόσοι γύρω μας. Κι αν εγώ δεν είμαι μαζί σου, θα είμαι με κάποιον άλλον, γιατί έτσι είναι η ζωή. Έτσι είναι ο άνθρωπος. Ένα ον που επειδή νιώθει και έχει συναισθήματα θέλει να τα μοιράζεται. Ο άνθρωπος είναι δοτικός από τη φύση του. Το ‘χει ανάγκη να το κάνει.

Επομένως πέρα από τον εγωισμό σας, που με τίποτα προφανώς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Πόση ματαιότητα κρύβεται μέσα σας, αν σας ενδιαφέρει μόνο να είστε με κάποιον απλά και μόνο επειδή εσείς τον θέλετε και παθιάζεστε μ’ αυτό; Σ’ αυτά τα πράγματα χρειάζονται δυο και το σημαντικότερο να είναι και οι δυο εκεί. Αλλιώς ποιο το νόημα αγαπητέ μου;

Και εσύ κοπελιά εκεί παρά δίπλα που παίζει να τα διαβάζεις όλα αυτά, δεν χρειάζεται να σε «παρακαλάει» κάποιος για να του πεις το ναι. Το θέμα σου να είναι αν τον θες ή όχι. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό. Και μετά από καιρό ενώ του γυρνάς τη πλάτη, αν τον δεις με κάποια άλλη, να χαρείς, γιατί εκείνη θα ξέρει καλύτερα πως είναι να σου δίνει κάποιος σημασία και να σε υπολογίζει. Πώς είναι να μοιράζεσαι και να χαίρεσαι όλα αυτά που σου προσφέρει η ζωή κάθε μέρα που χαράζει ενώ εσύ ακόμη δεν έχεις αποφασίσει να δώσεις έστω και λίγο από τον εαυτό σου σε κάποιον.

Είναι απλά τα πράγματα, εμείς τα κάνουμε να μοιάζουν δύσκολα. Και πίστεψέ με τα δύσκολα δεν θες να ξέρεις πώς είναι, ούτε τι γεύση έχουν. Να μιλάς με τους ανθρώπους. Να τους ακούς και να τους μιλάς. Μόνο έτσι πηγαίνει η ζωή μας μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να συμβιώσουμε και να χτίσουμε γραμμές που θα μας ενώνουν, αλλά και θα μας ξεχωρίζουν.

Κι αν ακόμη δεν κατάφερα να εισχωρήσω αυτή την ιδέα που σου εκθέτω παραπάνω έστω και λίγο μέσα στο μυαλό σου, θα σου πω ένα τελευταίο. Ο εγωισμός είναι και θα είναι πάντα εκεί να τον επιστρατεύεις στις άμυνες σου, οι άνθρωποι όμως φεύγουν και κάποιες φορές δεν γυρίζουν ποτέ.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s