Θέλω να μείνω λίγο μόνος, για να μείνω μαζί σου. @haveatea gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

want2bealone-haveatea-bykostas.png

 

Είχαμε ήδη μείνει αρκετούς μήνες μαζί. Βρισκόμασταν στο στάδιο που η φλογερή μας παρορμητικότητα, άρχισε να φθίνει. Είναι οι στιγμές που άρχισα να αντιλαμβάνομαι, πως ο έρωτας μας ή αυτό που νιώθαμε τέλος πάντων, άρχισε να γίνεται μια ρουτίνα. Κάτι απόλυτα συνηθισμένο θα μου πεις, αλλά η δυστυχία, έρχεται, όταν ο άλλος δε μπορεί να το αντιληφθεί, το ζει ακόμα, όπως το ζούσες κι εσύ πριν από λίγο.

Τότε είναι που και εσύ, έρχεσαι αντιμέτωπος με το να προσποιηθείς, πως είναι όλα τέλεια, σαν τον πρώτο καιρό ή να φλερτάρεις με το κίνδυνο, το πρόσωπο που θα έχεις απέναντι σου, να πιστέψει πως πια δεν το θες.

Φυσικά και δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, το να παραδέχεσαι πως το πάθος γίνεται ρουτίνα, δεν είναι το τέλος, ούτε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Φυσικά, ο εγωισμός μας, και όταν είμαστε εγκλωβισμένοι στο πάθος μας, στην ένταση των παλμών μας, στην ψευδαίσθηση της κτητικότητας που θέλουμε να ασκούμε στο άτομο που έχουμε «δίπλα μας», μας εμποδίζει να το καταλάβουμε. Είναι στην φύση μας λοιπόν, και όταν ακούσουμε αυτό το «θέλω να μείνω για λίγο μόνος», το βρίσκουμε ως μια υπεκφυγή για ένα αναίμακτο φαινομενικά και γρήγορο τέλος.

Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια ως έχει, αυτή η φράση έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς με αυτήν την έννοια, οπότε, σαν την ακούει κάποιος, είναι λογικό να έχει έναν φόβο. Όμως, το «θέλω να μείνω για λίγο μόνος», μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή, δεν πρέπει να το φοβάται κανείς.

Μια μεγάλη ανάσα, να τα πεις και πάλι λίγο με τον εαυτό σου, να σκεφτείς το άτομο που είναι μαζί του, όλες εκείνες τις στιγμές που βιώσατε, να σου λείψει λιγάκι παραπάνω, απ’ το να έχεις να το δεις ένα απόγευμα, και όταν βάλεις τα πράγματα ξανά σε μια σειρά, είτε να το ξαναζήσετε, ίσως και δυνατότερα απ’ την πρότερη επαφή σας, είτε να βάλεις ένα τέλος που θα αρμόζει στην κατάσταση.

Δίχως μισόλογα, δίχως δεύτερες σκέψεις, δίχως να μην το κοιτάς στα μάτια, μα με αυτό που ζητάμε όλοι κι ας το τρέμουμε κάποιες φορές, το μοναδικό πράγμα που μας κάνει να αγναντεύουμε το παρελθόν και το μέλλον με χαμόγελο, με «ειλικρίνεια».

 

Γράφει ο Κώστας.

 

 

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Kostas:

@Kostas, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s