Κανείς δε θα σου πει ευθέως τι θέλει από εσένα, ο χρόνος όμως είναι ο καλύτερος προδότης. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

forareason-haveatea-byvasso.png

 

Όσο περνάει ο καιρός παρατηρώ, ότι όσο πιο μικρός είσαι, τόσο προσπαθείς να υπεραναλύσεις ο, τι συμβαίνει γύρω σου και ο, τι σου λένε οι άλλοι. Κι όλα αυτά γιατί είσαι «καινούριος» στον έξω κόσμο. Τότε αρχίζεις να ζεις και να επηρεάζεσαι από τους άλλους, με τους οποίους δεν γνωρίζεσαι καλά καλά. Σε μαθαίνουν και τους μαθαίνεις βήμα, βήμα, χρόνο, το χρόνο.

Αρχίζεις λοιπόν στο πίσω μέρος του μυαλού και αναλύεις την κάθε κίνηση και λέξη του διπλανού σου. Ακόμα και το ύφος με το οποίο σου μιλάει μπορεί να σου δώσει κάποια ένδειξη για το τι άνθρωπος είναι ή για τον χαρακτήρα του.

Ζεις αυτό που λέμε λαϊκά «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης», με τόσο πάθος που μπαίνεις μέσα σε αυτό το τρυπάκι της υπερανάλυσης των γεγονότων και πολλές φόρες χάνεις την ουσία. Έρχεται το πέρασμα του χρόνου και σου αποδεικνύει τι ήταν σωστό σε όλα αυτά που έγιναν και τι λάθος. Σου δίνει της απαντήσεις που έψαχνες μέσα στις υποθέσεις που μηχάνευε το μυαλό με μοναδικό αυτοσκοπό την αίσθηση της αυτοσυντήρησης. Γιατί μη ξεχνάμε πως οι άνθρωποι έχουν έντονο το στοιχείο της επιβίωσης μέσα τους και κατά καιρούς επιστρατεύουν διάφορους μηχανισμούς άμυνας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα.

Αφού περάσουν τα χρόνια της ανεμελιάς, δηλαδή τα χρόνια εκείνα που σκέφτεσαι πιο πολύ το τώρα παρά το αύριο, γιατί το αίμα σου βράζει και θες να ζήσεις όσα συμβαίνουν έντονα καθώς τα περισσότερα είναι πρωτόγνωρα για σένα, έρχεται η σειρά να περάσεις στην αντίπερα όχθη και να βλέπεις τα πάντα γύρω σου με άλλα μάτια.

Ξέρεις πλέον πως είναι να πληγώνεις και να πληγώνεσαι, μα ταυτόχρονα και πως να κλείνεις τις πληγές σου. Γνωρίζεις αν κάποιος πέρα από αυτό που σου λέει θέλει μόνο αυτό ή και κάτι παραπάνω από αυτό. Το ‘χεις δει άλλωστε το έργο πολλές φόρες μέχρι τώρα και έχεις μάθει τις κακοτοπιές ως επί το πλείστον. Το κυριότερο είναι ότι πια ξέρεις πόσο ψυχοφθόρο είναι να αναλύεις όσα κάνουν ή λένε οι άνθρωποι σε σένα. Αρχίζεις να σέβεσαι λίγο περισσότερο τον εαυτό σου και να παραδέχεσαι ότι όσες υποθέσεις κι αν κάνεις είναι απλά υποθέσεις και οι πραγματικές αξιώσεις θέλουν τον χρόνο τους για να φανούν. Γιατί αν όσα έλαμπαν ήταν χρυσός τότε θα είχαμε σωθεί όλοι.

Έρχομαι λοιπόν να επιβεβαιώσω στον ίδιο μου τον εαυτό πρώτα ότι αν κάτι με ενοχλεί ή δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο κρατάω απόσταση. Του δίνω χρόνο και χώρο για να μου δείξει τι επιδιώκει από μένα, τι αναζητά. Μπορεί να μην έχει κανείς την πρόθεση να σου πει ευθέως τι θέλει από σένα, μα ο χρόνος είναι ο καλύτερος προδότης.

Θα έρθει με ένα απρόσμενο τρόπο και θα σου ψιθυρίσει την ουσία των πραγμάτων και των λέξεων. Ακόμη κι αν δεν σε ενδιαφέρει πια κι αν δεν έχει κανένα νόημα για σένα θα στο φανερώσει. Μάθε να παίρνεις απόσταση από τους ανθρώπους και τις καταστάσεις για να μπορείς να κανείς τη ζωή σου πιο απλή και ξεκάθαρη.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s