Ελπίζοντας, δεν έπαθε κανείς τίποτα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

believer-haveatea-byvasso.png

 

Ξέρω πως όλα έχουν τελειώσει. Τίποτα δεν γυρίζει πίσω. Έρχονται και χάνονται οι στιγμές, βυθίζονται στο χρόνο. Κλαίω για όσα δεν πρόλαβα. Χαμογελάω για όσα έζησα με τον τρόπο που τα ένιωσα. Παγώνω το βλέμμα σε σκηνές που πέρασαν κι είναι θολές μέσα στη βουή του χρόνου. Μα αναλλοίωτες στον ρυθμό που η ψυχή επιθυμεί να τραβά μπροστά.

Και νιώθω κάπου – κάπου πως κι αν οι μέρες περνάνε όλα είναι στάσιμα. Σα να παίζω καθημερινά Monopoly και να καταλήγω ξανά και ξανά στην αφετηρία. Και πάλι η ίδια διαδρομή.. Που είναι η ουσία των πραγμάτων…; Γιατί μου φαντάζουν όλα τόσο γνώριμα και ανιαρά;

Στέρεψε φαίνεται η ψυχή από άγγιγμα. Δεν υπάρχει τίποτε πια να τη χαϊδεύει. Σα να έγινε σκληρή και άκαμπτη. Πόσο πονάει Θεέ μου αυτό! Μα σαν αναζωπυρωθεί η ελπίδα μέσα μου τίποτα δεν θα ‘ναι ίδιο. Γιατί ακόμη κι αν νιώθεις ότι δε ζεις, ότι όλα είναι πεζά, μια απλή νοητή γραμμή φτάνει να σου χαμογελάσει εκείνη και είσαι ανήμπορος να της αντισταθείς.

Ελπίζεις πως κάτι μπορεί και να αλλάξει. Μπορεί να υπάρχει λίγο ακόμη εκεί έξω για σένα, που μέχρι τώρα δεν το είχες δει. Δεν το είχες ακούσει δεν ήξερες καν ότι υπάρχει. Έρχεται ορμητικά και σου υπενθυμίζει ότι όσο υπάρχει ελπίδα τίποτα δεν πεθαίνει. Σου δίνει ένα φως μέσα στα σκοτάδια σου.

Κάπως έτσι μαλακώνει η ψυχή. Είναι η ελπίδα που θα την αφυπνίσει και θα της δώσει ώθηση να δεχτεί άλλες λέξεις και πράξεις να την αγγίξουν. Θα μαλακώσει και θα θυμηθεί πόση ανάγκη έχει αυτό το χάδι, πόσο απαραίτητο της είναι για να δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Άλλωστε αυτά τα τελευταία είναι που κρατάνε την ψυχή μας ζωντανή και υγιείς.

Να ελπίζεις σε κάτι νέο, σε κάτι που η ζωή δεν στο έχει εμφανίσει ακόμη. Γιατί όσα κι αν περάσεις όσο κι αν σκληρύνεις, η ελπίδα που σου δίνει η ζωή θα σε επαναφορτίζει και εκεί που θα νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο, θα εμφανίζεται για να σου αποδείξει πως όσο υπάρχει θα έχεις από κάπου να πιαστείς για να συνεχίσεις.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s