Να εκφράζεσαι μέσα από τις πράξεις σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

expressyourself-haveatea-byvicky.png

 

έκφραση θηλυκό

  1. καθιερωμένη περίφραση
  2. ικανότητα (μετάδοσης) ή τρόπος μετάδοσης πληροφορίαςή εκτέλεση-δράση που την γέννα (λεκτική, συναισθηματική, μορφαστική, καλλιτεχνική, πολιτιστική, γενετική, μορφολογική κτλ.)

Ή πιο απλά θα πω πως είναι μία έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξωτερικεύει τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει μέσα του.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να το κάνουν λεκτικά. Βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις, ή τις σωστές παρομοιώσεις, τις τοποθετούν σε μια σειρά και δίνουν στον δέκτη τους να καταλάβει ακριβώς τι θέλουν να πουν.

Άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι δυσκολεύονται. Δικαίως, μιας και δεν είμαστε όλοι ίδιοι ή ακόμα κάποιοι επιμένουν να χάνονται στην πολυσημία των λέξεων αποφεύγοντας είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα να μπουν στο μυαλό του άλλου.

Ξέρεις υπάρχουν και αυτοί που με τις λέξεις δεν τα πάνε καλά ή απλά του κομπλάρει το ‘τετ α τετ’ με τον άλλον και προτιμούν να σιωπούν. Έχουν μάθει να μην μιλάνε και να μην προσπαθούν να εξηγήσουν τίποτα από αυτά που σκέφτονται και νιώθουν. Αν τους ρωτήσεις σίγουρα θα σου πουν πως τους ζορίζει αλλά κάπου μέσα τους συμβιβάστηκαν.

Σε όλους αυτούς λοιπόν που δεν μιλάνε και αποφεύγουν πολλές  φορές να νιώσουν γιατί πιστεύουν πως η προσπάθεια τους να εκφραστούν θα είναι μάταιη τους δίνω φιλική συμβουλή να εκφράζονται με τις πράξεις τους.

Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια και στην τελική αυτές είναι που μένουν. Σταμάτα την επίπονη προσπάθεια να ταιριάξεις τα σωστά λόγια και εστίασε σε αυτό που μπορείς να κάνεις καλύτερα. Από το να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου με μια ζωγραφιά μέχρι να τα γράψεις σε ένα ποίημα.

Βρες το κατάλληλο τραγούδι που σε εκφράζει και αφιέρωσε το. Ή ακόμα καλύτερα φτιάξε τη δική σου χορογραφία πάνω σε αυτό. Και αν μπορείς ή ξέρεις φτιάξε το δικό σου κομμάτι. Το δημιούργημά σου θα είναι πάντα εκεί για σένα και σίγουρα θα σε εκφράσει απόλυτα.

Απλές καθημερινές πράξεις όπως το να σκεπάσεις τον φίλο σου που τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ, ένα τηλέφωνο να δεις αν είναι καλά αυτός που λείπει εδώ και καιρό, η αναμονή στους σταθμούς των λεωφορείων και των τρένων μέχρι να ξεκινήσει το μέσο είναι απλές ενδείξεις πως νοιάζεσαι κάποιον.

Να αρκείσαι στα απλά και σε αυτά που νιώθεις, ποτέ να μην συμβιβάζεσαι με τις ζώνες των άλλων. Τρόποι υπάρχουν, διάλεξε όποιον θες…

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s