Μάτια κουταβιού. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

puppydogeyes-haveatea-bynasia.png

 

Απ’ όλα τα βλέμματα που αντικρίζεις, όσα σε μαγνητίζουν κι όσα σε αφήνουν αδιάφορο, εκείνα τα βλέμματα, τα «κουταβίσια», που τα αποκαλώ εγώ, είναι και τα πιο αληθινά. Αυτά που σε κοιτούν με απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη, αφημένα στη μοίρα σου, ξαπλωμένα στα χέρια σου, κρέμονται απ’ τα χείλη σου, νομίζεις, πως θα χαθούν, αν ξεστομίσεις μία παραπάνω μόνο λέξη.

Το κουταβίσιο βλέμμα σου, τόσο αθώο, όσο κι ενός μικρού κουταβιού. Σε θυμάμαι να με κοιτάς, ξαπλωμένος ανάποδα στον καναπέ σου, με το κεφάλι κρεμασμένο κάτω και το αίμα όλο κατεβασμένο στο κεφάλι σου. Σε θυμάμαι να με κοιτάς κατάματα, με εκείνο το βλέμμα που μόνο εσύ ήξερες πως να χειριστείς, πως να χρησιμοποιείς, για να με τουμπάρεις, να με πείσεις, να με ξεθυμώσεις ή να με ηρεμήσεις.

Εκείνο το βλέμμα που ο, τι κι αν του έκανα, όσο αντίξοες κι αν ήταν οι συνθήκες, τι κι αν οι εντάσεις έφταναν στα ύψη, εκείνο με κοιτούσε βαθιά μέσα στο βλέμμα μου. Σχεδόν με αντίκριζα στις κόρες των ματιών σου, κοιτούσα, διέκρινα πόσο καθαρά με βλέπεις πια, χωρίς θορύβους και παρεμβάσεις. Όμορφη έμοιαζα πάντοτε στις κόρες σου, με μεταμόρφωνες κι όσα στην πραγματικότητα σε γοήτευαν, στη θέα των ματιών σου, φρόντιζες να τα εξυψώνεις, σπουδαία να τα κάνεις, μαγικά, ακαταμάχητα.

Αυτό σου το βλέμμα, που με κουτάβι σε κάνει να μοιάζεις, ήταν κι από τα αγαπημένα μου σημεία σου.  Εκείνο το βλέμμα που όλο ευγνωμοσύνη με κοιτούσε, κάθε φορά που σε αγκάλιαζα. Εκείνα τα μάτια που όλο ντροπή με αντίκριζαν κάθε φορά που σου φώναζα, για να μ’ ακούσω εγώ η ίδια. Εκείνα τα μάτια που, ακόμη και θυμό, να ήθελαν να εκπέμπουν, βαθιά μέσα τους, το ήξερα, το έβλεπα, το καταλάβαινα, πως πάλι κουταβίσια θα θυμίζουν, πως πάλι ικανά να με γαληνεύουν ήταν.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s