Να είσαι ελεύθερος σαν τα πουλιά. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

fly-haveatea-bylydia.png

 

Να είσαι σαν τα πουλιά, να είσαι ελεύθερος. Να πετάς, να ζεις, να ονειρεύεσαι, να μην σε απασχολεί κανείς και τίποτα. Να κάνεις πράγματα για σένα, για να σε γεμίζουν, για να σε χαροποιούν και για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Να μην φοβάσαι. Όταν είσαι ελεύθερος δεν φοβάσαι ούτε να εκφραστείς, ούτε να μιλήσεις, ούτε να κοιτάξεις κατάματα τον άλλο και να του μιλήσεις ξεκάθαρα, με λόγια αληθινά. Ο φόβος ποτέ δεν βοήθησε κανέναν. Ο φόβος είναι ψυχοφθόρος, σε γεμίζει άρνηση, κακή ενέργεια με αποτέλεσμα να μην είσαι ψυχικά ήρεμος. Και η ψυχική ηρεμία είναι πολύ σημαντική. Και πρέπει να την βρεις σε μικρά καθημερινά πράγματα ή και σε πιο μεγάλα και ιδιαίτερα.

Η ψυχική και εσωτερική ηρεμία πρέπει να κυριαρχούν μέσα μας, να αφήσεις το άγχος, τον φόβο για τους αδύναμους και προσπάθησε να γίνεις πιο δυνατός. Να μην επηρεάζεσαι από τους τριγύρω σου και από τον κόσμο,  αν αυτό σου κάνει κακό ή σε θλίβει. Μην αφήνεις «ανούσια» πράγματα ή γεγονότα να σου στερούν την ελευθερία που πρέπει να νιώθεις. Την ελευθερία που σου αξίζει και την ελευθερία που μπορείς να έχεις, κάνοντας κουμάντο στον δικό σου εαυτό. Να είσαι ελεύθερος επειδή το θέλεις,  επειδή το νιώθεις, επειδή το χρειάζεσαι.

Η συναισθηματική ελευθερία, όμως, δεν είναι πάντα καλή. Αρκετοί πνίγονται μέσα τους αναζητώντας κάποιον σύντροφο, γεγονός που σε μερικές περιπτώσεις σε φέρει σε αδιέξοδο πιστεύοντας ότι κάτι κάνεις λάθος, κάτι πρέπει να αλλάξεις, αλλά τότε πάλι δεν είσαι ελεύθερος. Ακόμα και στην σχέση σου είσαι ελεύθερος με τον δικό σου τρόπο, μέσα σου. Γνωρίζεις τι θέλεις, τι ζητάς, τι αποζητάς και τι περιμένεις από τους γύρω σου, να σου προσφέρουν.

 Να είσαι ελεύθερος για σένα. Γιατί κανείς δε θα νοιαστεί για σένα όσο νοιάζεσαι εσύ για τον ίδιο τον εαυτό σου.

Να είσαι ελεύθερος και να πετάς σαν τα πουλιά, λοιπόν!

 

Γράφει η Λυδία.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s