Ένα βήμα πίσω ή 10 μπροστά; @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

neverlookback-haveatea-byvasso.png

 

Μια παρέα 5 κοριτσιών, μικρών πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, που τώρα μαθαίνουν τον κόσμο και τη σκληρότητα του καθώς και τους ανθρώπους. Έχουν την ηλικία εκείνη που ενηλικιώνεσαι και φεύγεις για σπουδές απομακρύνεσαι όσο να ‘ναι τόσο από την ασφάλεια που σου παρέχουν οι γονείς όσο και ο ίδιος ο τόπος που μένεις καθώς τον γνωρίζεις σχεδόν πιθαμή προς πιθαμή.

Είναι μια πολύ όμορφη παρέα και δεμένη. Το κάθε ένα από αυτά τα κορίτσια σπουδάζει πλέον και σε μια διαφορετική πόλη. Όμως μια από αυτές έχει μείνει πίσω. Σπουδάζει κοντά στο μέρος που ζει, συνεχίζει να μένει με τους γονείς της και κάθε φορά περιμένει τις φίλες της που θα έρθουν άλλοτε για Σ/Κ κι άλλοτε για γιορτές.

Τις παρατηρώ κάποιες φόρες άθελα μου και σκέφτομαι άραγε αυτή η κοπέλα που είναι εδώ και δεν έφυγε μακριά από όλους και όλα όσα ζούσε μέχρι τα 18 της, έχει νιώσει ποτέ πως ίσως έχει μείνει λίγο πιο πίσω από τις υπόλοιπες;

Ένιωσε ποτέ πως έχει κάνει κάτι λιγότερο από τις άλλες; Έχει αισθανθεί μειονεκτικά ίσως συγκρίνοντας τον εαυτό της μαζί τους; Έχει ζηλέψει το να έχει ένα σπίτι μόνη της και να έχει την ησυχία της μόλις μπαίνει σ’ αυτό και να κάνει το πρόγραμμα της όπως τη βολεύει μέσα στη καθημερινότητα της;

Ναι μπορεί και να τα ‘χει σκεφτεί στιγμιαία όλα αυτά.

Αλλά κατά βάθος ξέρει ότι εκείνη παλεύει ακόμη με τους «δαίμονες» της ανεξαρτησίας της. Εκείνη δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω όταν θα φύγει. Θα κάνει το βήμα ενώ θα πατάει γερά στα ποδιά της. Θα είναι εκείνη που θα πληρώνει μονή το σπίτι που θα μένει και τις βόλτες που θα κάνει.

Εκεί που θα νομίζουν οι άλλοι ότι είναι πέντε μετρά ξωπίσω τους και δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητά τους, εκείνη θα κάνει το άλμα και θα τους φτάσει. Ακόμη και να τους ξεπεράσει μπορεί.

Θα τα έχει επιτύχει όλα αυτά χάρη στην επιμονή της. Χάρη στο ζήλο της να κάνει ένα βήμα τη φορά κι ας πιέζει τον εαυτό της κάποιες φορές να υπομένει πράγματα και καταστάσεις που δεν της αρέσουν και πολύ. Θα είναι πιο δυνατή να αντέξει ότι τύχει να της φέρει η ζωή, μα και ότι της πάρει. Θα έχει μάθει να αγωνίζεται επί της ουσίας για όσα θέλει να πετύχει και δεν θα μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό.

Αν λοιπόν και εσύ εκεί έξω έχεις νιώσει ποτέ πως οι γύρω σου είναι ένα βήμα πιο μπροστά από σένα μη νιώθεις άτυχος ή λίγος. Να είσαι σίγουρος πως η αλλαγή θα έρθει και θα είναι μεγάλη. Γιατί τις αλλαγές στη ζωή μας εμείς τις επιδιώκουμε και εμείς τις δημιουργούμε με τα θέλω, τις πράξεις και την αποφασιστικότητα μας.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s